Μία συνέντευξη τύπου, με διαφορετική συναισθηματική φόρτιση, όπως τόνισε ο ίδιος, παραχώρησε σήμερα ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, παρότι όπως είπε είναι συναισθηματικά γουρούνι.

“Παρότι είμαι συναισθηματικά γουρούνι, είναι ιδιαίτερη μέρα σήμερα. Χαιρέτισα τους υπαλλήλους, ήταν συναισθηματικά. Είναι η τελευταία συνέντευξη που δίνω σαν δήμαρχος. Δεν θα δώσω άλλη συνέντευξη σαν δήμαρχος. Είναι συναισθηματική μέρα. Έχω ένα τρακ”, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μπουτάρης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, έκανε έναν απολογισμό της διοίκησης του τα τελευταία 9 χρόνια, σημειώνοντας πως δεν βάζει βαθμό στον εαυτό γιατί δεν του αρέσουν οι βαθμολογίες, αλλά “πήγαμε καλά σε αρκετά πράγματα”.

“Αρνούμαι ότι είμαστε πολύ πίσω στην καθαριότητα και το κυκλοφοριακό. Δεν λέω ότι είναι τέλεια, αλλά είναι καλύτερη η εικόνα”, δήλωσε.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε πως δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές αν δεν κάνεις ρήξεις, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την κόντρα του με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο πριν τις εκλογές του 2010.

“Δεν θεωρώ ότι είμαι αντισυμβατικός. Το σύστημα δεν αλλάζει σε πέντε χρόνια. Θέλει γενιές. Πρέπει να αρχίσει με ρήξεις. Η κόντρα μου με τον Άνθιμο ήταν μια ρήξη. Τον είπα Μουτζαχεντίν. Ήταν μια ενσυνείδητη ρήξη. Από μέσα τους πολλοί το ξέρανε, αλλά δεν τολμούσαν να το πουν. Δεν μπορεί να κάνει αλλαγές αν δεν κάνεις ρήξεις”, δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

“Δεν ξέρω αν άλλαξα αυτή την πόλη ή όχι. Ξέρω και αυτό που εισπράττω είναι ότι κάναμε ένα βήμα να ανοίξει η πόλη. Ο δήμος δεν κάνει πράγματα, ο δήμος ανοίγει πόρτες για να κάνετε πράγματα εσείς έλεγα στους δημότες. Η νέα διοίκηση να σεβαστεί, αυτό το έργο που έχει γίνει και αυτά που δεν συμμερίζεται ας τα αφήσει στην άκρη θα τα κρίνουν οι πολίτες. “, πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πόλη δεν θα επιστρέψει στην “κλειστοφοβία” παρά τις ανησυχίες, που όπως είπε ακούγονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ