Τα φετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη θα είναι μοναδικά. Ο στολισμός της πόλης και οι παράλληλες εκδηλώσεις δεν θα θυμίζουν σε τίποτα τα Χριστούγεννα των προηγούμενων ετών. Ο ερχόμενος Δεκέμβριος στη Θεσσαλονίκη θα είναι πιο λαμπερός από κάθε άλλη φορά.

Ο σχεδιασμός του στολισμού της πόλης, των συναυλιών και των παράλληλων εορταστικών δράσεων έχει ξεκάθαρα ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πηγή έμπνευσης και ιδεών αποτέλεσε η Γιορτή των Φώτων (Fête des lumières) της Λυών.

Οι εκδηλώσεις για τα φετινά Χριστούγεννα παρουσιάστηκαν σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, από την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Στόχος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, όπως τόνισε είναι η πόλη να μπει “ξανά στο μαγικό χάρτη των Χριστουγέννων”.

“Στόχος μας να δείξουμε έναν άλλον δρόμο, μια πεποίθηση, να αναβαθμιστεί η εικόνα της πόλης. Να δημιουργηθεί θετική ψυχολογία στους κατοίκους και τους επισκέπτες και να γίνει χριστουγεννιάτικος προορισμός. Φέτος είναι η αρχή, η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου η Θεσσαλονίκη θα κοιτά στα μάτια άλλες ευρωπαϊκές πόλεις” ανέφερε.

“Προχωράμε σε σχεδιασμό που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ούτε ένα ευρώ από τα προβλεπόμενα. Ο στολισμός θα χρησιμοποιηθεί και του χρόνου ακόμη πλουσιότερος”, είπε ο κ.Ζέρβας.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε ειδική αναφορά στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο κομμάτι της Πλατείας Δικαστηρίων, πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου. “Μεταφέρουμε το κέντρο των εκδηλώσεων ψηλότερα, πάνω από την Εγνατία οδό. Είναι μια πολιτική απόφαση που σηματοδοτεί τη θέληση μας να αναζωογονήσουμε περιοχές που είχαν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ