Για άλλη μια φορά η Επιτροπή Ελλάδα 2021 συζητήθηκε πολύ, όχι όμως για το έργο της αναφορικά με την Επανάσταση του 1821. Αυτή τη φορά για ένα αμφιλεγόμενο άρθρο στη σελίδα τής Επιτροπής, το οποίο υπέγραφε ο Αριστείδης Χατζής, συνεργάτης της Επιτροπής. Αυτό το κείμενο είχε ως θέμα την ερωτική ζωή του Γεώργιου Καραϊσκάκη και την άποψή του για τις γυναίκες. Το άρθρο, ένα παλαιότερο κείμενο του κ. Χατζή, δημοσιεύτηκε στη σελίδα της επιτροπής και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από συναδέλφους του επιστήμονες, αλλά και χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι σχολίασαν επικριτικά, τόσο το ύφος του, όσο και την ουσία του. Η Επιτροπή αναγκάστηκε να κατεβάσει το άρθρο και στη συνέχεια -με tweet από τον επίσημο λογαριασμό Greece 2021- δήλωσε ότι δεν το ανέβασαν ποτέ κι επομένως «οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη».

Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 συστάθηκε λίγους μήνες πριν και πλαισιώθηκε από κορυφαίες προσωπικότητες του πανεπιστημιακού χώρου – όπως ο Μαρκ Μαζάουερ, ο Ρίτσαρντ Κλογκ, η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο Πασχάλης Κιτρομηλίδης και άλλους έγκριτους ακαδημαϊκούς, διεθνούς εμβέλειας. Στόχος της είναι να αναλάβει τον εορτασμό των 200 χρόνων του νέου Ελληνικού κράτους, να τονώσει το ηθικό των Ελλήνων και να δημιουργήσει ενωτικό κλίμα.
Βέβαια, μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις για τα άρθρα τα οποία έχει δημοσιεύσει. Την προηγούμενη φορά, η «Ελλάδα 2021» είχε δημοσιεύσει άρθρο, επίσης παλαιό του Αριστείδη Χατζή, στο οποίο ο Καποδίστριας παρουσιαζόταν ως… δικτάτορας. Τώρα, ο ελληνικός λαός άρχισε να συζητά τα λεχθέντα του Καραϊσκάκη.

Την ίδια ώρα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτώνται αμέτρητα ποστ από χρήστες οι οποίοι σημειώνουν πως αυτή η Επιτροπή βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, ενώ πολλοί φοβούνται το ποιο θα είναι το θέμα του επόμενου κειμένου της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ