Νέες ισορροπίες διαμορφώνονται σταδιακά στο πολιτικό σκηνικό μετά την ανάδειξη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, του Στέφανου Κασσελάκη με την κυβέρνηση να έχει ανοίξει το βηματισμό της, καθώς βρισκόμαστε πέντε μόλις ημέρες πριν από τη νέα προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη αιρετών περιφερειαρχών και δημάρχων με πενταετή θητεία μέχρι δηλαδή το 2029. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ήδη τις εσωτερικές περιοδείες με δύο σταθμούς μόλις χθες το Δήμο Βύρωνα και την Κόρινθο όπου παρείχε ανοιχτά και δυναμικά στήριξη στους γαλάζιους υποψήφιους περιφερειάρχες Αττικής και Πελοποννήσου, Νίκο Χαρδαλιά και Δημήτρη Πτωχό αντίστοιχα.

Η κινητοποίηση αυτή έχει ως στόχο να σταλεί μήνυμα στους πολίτες ότι τα νέα αυτά πρόσωπα μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο τα προσεχή χρόνια υλοποιώντας σε συνεργασία με την κυβέρνηση κεντρικές αναπτυξιακές πολιτικές για όλη τη χώρα. Και αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα αποτελέσει το πρώτο πολιτικό crash test μετά τις διπλές εθνικές εκλογές, δεδομένου ότι η ΝΔ έχει πολιτικοποιήσει τη μάχη για τις 13 περιφέρειες και τους 3 μεγάλους δήμους της χώρας ( Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη).Φαρμακερά βέλη με το σταγονόμετρο έριξε ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει για πρώτη φορά δημόσια τον πολιτικό του αντίπαλο Στέφανο Κασσελάκη στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στον Alpha. «Είναι ένας νέος άνθρωπος, προσωπικά μου είναι συμπαθής, έτυχε να τον γνωρίζω και από το παρελθόν» είπε χαρακτηριστικά, έσπευσε ωστόσο να κάνει τρεις επισημάνσεις πολιτικού περιεχομένου: α) απουσία πολιτικών προτάσεων – επιχειρημάτων β) κοινοβουλευτική απουσία γ) ταύτιση με το παλιό (στενοί συνεργάτες Πολάκης – Παππάς), απουσία ανανέωσης.Παρόλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι δίνει πίστωση χρόνου στον νέο ένοικο της Κουμουνδούρου, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για μια τετ α τετ συνάντηση θεσμικού χαρακτήρα. «Είμαι πάντα στη διάθεση του να συναντηθούμε, να μιλήσουμε. Ελπίζω να μη χρειαστεί να περιμένω όσο περιμένω ακόμα με τον κ. Ανδρουλάκη» επισήμανε.

Νέες κάλπες το Μάιο
Έξι μήνες απομένουν μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές για μια ακόμη πολιτική αναμέτρηση, καθώς το Μάιο θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές με σταυρό και εκτιμάται ότι θα έχει δοθεί χρόνος στην αξιωματική αντιπολίτευση για να ανασυνταχθεί και να αποτελέσει αυτή η εκλογική διαδικασία ένα ουσιαστικό πολιτικό βαρόμετρο.

Στο μεσοδιάστημα αυτό αφενός θα έχει διαφανεί (περιφέρειες – δήμους) κατά πόσο διατηρεί η ΝΔ την πολιτική της κυριαρχία και επίσης η νέα κυβέρνηση θα έχει δώσει ένα εξάμηνο δείγμα γραφής, ικανό να επιτρέψει στους ψηφοφόρους να επιλέξουν με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την καλύτερη δυνατή εκπροσώπησή τους στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ