Ταχιάος: Το Νοέμβριο σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης – Από τη Νέα Ελβετία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό σε 17 λεπτάΣτις αρχές καλοκαιριού θα είναι έτοιμος ο Σταθμός Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ το Νοέμβριο θα τεθεί σε κανονική λειτουργία η βασική γραμμή και, 6-8 μήνες μετά, θα τεθεί σε λειτουργία και η επέκταση προς Καλαμαριά.

Τα παραπάνω διαβεβαίωσαν από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του εργολάβου ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου.Ο κάθε συρμός, μπορεί να μεταφέρει 450 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι την ώρα θα μετακινούνται με το Μετρό, 18.000 επιβάτες και, περί τις 300.000 ημερησίως.

Για τους επιβάτες, που θα ενημερώνονται φωνητικά για τη διαδρομή , τους σταθμούς και την πλευρά ανόδου – καθόδου σε πλατφόρμα, το Μετρό θα αποτελέσει τη μετάβαση σε μία νέα, σύγχρονη, Ευρωπαική εποχή.Όπως είπε ο κ. Ταχιάος, το ΥΠΟΜΕ και η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, βρίσκονται κοντά στο να παρουσιάσουν το πρόγραμμα των επόμενων επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο δίνει προτεραιότητα στη Δυτική Επέκταση, ενώ σύντομα θα παρουσιασθούν και τα συμπεράσματα της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ