Νέο κύμα αντιδράσεων στον κλάδο των λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής, προκαλεί η παράταση του καθεστώτος των ειδικών περιοριστικών μέτρων λόγω Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 21 Αυγούστου έχει ανασταλεί η λειτουργία των αγορών στο Νομό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε απόγνωση παραγωγούς και επαγγελματίες.

“Δεν μας πείθετε κύριε υπουργέ, δεν σας πιστεύουμε πια, χάσαμε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο σας”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Ν. Χαλκιδικής “Ο Αριστοτέλης”.

“Δεν μας πείσατε για ποιον λόγω στοχοποιήθηκε η Χαλκιδική και συνεχίζεται αυτή η καταστροφή της.Τα επιδημιολογικά στοιχεία, όσα τουλάχιστον μας ανακοινώνετε εσείς δεν δικαιολογούν μια τέτοια αντιμετώπιση. Ο τομέας του υπαίθριου εμπορίου δεν παρουσίασε ούτε ένα κρούσμα, οι λαϊκές αγορές λειτουργούν σε ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με τους όρους που μας έχετε υποδείξει. Η στοχοποίηση των λαϊκών αγορών του Νομού είναι ένα μέτρο άδικο για τον κλάδο μας καθώς αφήνει τους παραγωγούς φορτωμένους με απούλητα προϊόντα και τους εμπόρους βουτηγμένους στα χρέη. Θα μπορούσαμε να εργαστούμε τουλάχιστον 50/50 κρατώντας τις αποστάσεις, με μάσκες και αντισηπτικά. Η παράταση αυτή θα είναι η ταφόπλακα των λαϊκών αγορών της Χαλκιδικής”, τονίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ