Η εκταμίευση θα ξεκινήσει από το 2021, στη βάση του εθνικού στρατηγικού σχεδίου, που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στα μέσα Οκτωβρίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και τον κυβερνητικό σχεδιασμό για ταχεία ανάταξη της οικονομίας.

«Διττός στόχος είναι να στηρίξουμε βραχυπρόθεσμα την ελληνική οικονομία και να αντιμετωπίσουμε με επάρκεια τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης και δεύτερον να θέσουμε τα θεμέλια για τη γρήγορη και βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε η μετά κοροναϊό εποχή να είναι μία εποχή υψηλής παραγωγικότητας, υψηλής ανταγωνιστικότητας και υψηλής διατηρήσιμης έξυπνης και χωρίς αποκλεισμούς οικονομικής μεγέθυνσης», επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου.

Για την ΔΕΘ

Συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ αλλά και το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Έκθεσης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επισήμανε ότι η επικοινωνία που έχει με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo δεν είναι όψιμη, λίγες μέρες πριν την έναρξή της.

“Πέρα από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις έπρεπε να βοηθήσουμε και την έκθεση και τους εργαζόμενους της” δήλωσε επίσης ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε πρωτοβουλίες έτσι ώστε να είναι και η ΔΕΘ μέσα σε αυτούς που βοηθά η ελληνική πολιτεία σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

“Η συνεργασία μας δεν είναι μόνο για ένα συγκεκριμένο γεγονός, για την ετήσια έκθεση αλλά έχει μόνιμα χαρακτηριστικά”, είπε.

Αναφορικά με τη φετινή, 85η ΔΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα πραγματοποιηθεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ σημείωσε ότι σύμφωνα με τα όσα έχει πληροφορηθεί, γίνεται εξαιρετική δουλειά, ώστε να υπάρξει βέλτιστη οργάνωση με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους πολίτες.

“Η ανάπλαση της ΔΕΘ είναι ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη”, υπογράμμισε ακόμα ο κ. Σταϊκούρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ