Εκατοντάδες Ελληνες τίμησαν με την παρουσία τους στο Βίτσι της Καστοριάς τους ηρωικούς πολεμιστές του Ελληνικού Στρατού, που κατέστειλαν τον Αύγουστο του 1949 το αποσχιστικό και ξενοκίνητο κίνημα του ΚΚΕ, το οποίο αιματοκύλισε την πατρίδα.

Διοργανωτής του μνημοσύνου για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες, αλλά και της εκδήλωσης, στην οποία εκφωνήθηκαν ομιλίες και έγινε κατάθεση στεφάνων, ήταν η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Βεργίνα, Στέργιος Καλόγηρος, ο οποίος συνέδεσε το παρελθόν με το παρόν, παραλληλίζοντας την προδοσία και την πισώπλατη μαχαίρια του ΚΚΕ στην πατρίδα με το πρόσφατο αίσχος της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε το ιερό όνομα της Μακεδονίας και αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους σλαβανάκατους των Σκοπίων.
βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ζήσης Τζηκαλάγιας και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φ. Κρανιδιώτης και ο πρόεδρος του κόμματος Δημιουργία Ξανά Θ. Τζήμερος. Επίσης, παρέστη η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μ. Αντωνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ