Τέταρτη δόση εμβολίου: Ισχυρή σύσταση για τους πολίτες άνω των 60 ετών – Διευκρινίσεις από το υπουργείο Υγείας
Διευκρινίσεις έδωσε το υπουργείο Υγείας σε σχέση με την 4η δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Το υπουργείο επισημαίνει ότι όπως τονίστηκε και στην ενημέρωση για τους άνω των 60 ετών «υπάρχει ισχυρή σύσταση» να προχωρήσουν σε 4η δόση μετά την περέλευση τετραμήνου από την τρίτη αναμνηστική δόση, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει πως η τέταρτη δόση δεν έχει να κάνει με την ισχύ ή όχι των πιστοποιητικών εμβολιασμού και όσων διευκολύνσεων απορρέουν από αυτά για τους πολίτες.
Όπως είπε, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών παρακολούθησε τα δεδομένα και συζήτησε και το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, η τρίτη δόση αποδείχθηκε ασφαλής και αποτελεσματική έναντι σοβαρής νόσου από τις παραλλαγές Δέλτα και Όμικρον. Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και υπό ανοσοκαταστολή βρίσκονται όμως σε κίνδυνο γιατί εμφανίζουν εξ αρχής χαμηλότερη ανοσοαπόκριση.

“Σήμερα εξακολουθούμε να παρατηρούμε αυξημένο αριθμό μολύνσεων που οδηγούν όμως σε μικρότερο αριθμό νοσηλειών, λόγω του εμβολιασμού” τόνισε η κα Θεοδωρίδου τονίζοντας ότι η Επιτροπή εκτιμά ότι το πιθανό όφελος από την τέταρτη δόση αναμένεται να ειναι μεγαλύτερο σε άτομα ηλικίας άνω των 70 ετών και σε όσα διαμένουν σε οίκους ευγηρίας, καθώς και σε άτομα άνω των 60 ετών με νοσήματα.

Η Επιτροπή προτείνει τη χορήγηση της τέταρτης δόσης σε διάστημα τεσσάρων μηνών μετά την πρώτη αναμνηστική δόση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ