Τέλος στην αγωνία των τευτλοπαραγωγών της χώρας δίνει η συμφωνία η οποία υπεγράφη ανάμεσα στη Royal Sugar, την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΒΖ. Η συμφωνία έρχεται να επιλύσει με τον πλέον ορθολογικό τρόπο το ζήτημα της πολύπαθης Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και δίνει τέλος στα μπαλώματα και στην προχειρότητα, λένε πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Το θέμα το οποίο ταλάνισε χιλιάδες αγρότες σε όλη τη χώρα και προκάλεσε έντονη ανησυχία στον αγροτικό κόσμο, αφού μία από τις πλέον ιστορικές και προσοδοφόρες βιομηχανίες του χώρου έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης λύνεται με τον καλύτερο τρόπο» υπογραμμίζουν.

Η συμφωνία η οποία οριστικοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης προβλέπει τη μίσθωση για 28 μήνες των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σε Πλατύ και Σέρρες στη Royal Sugar. Το θετικό αποτέλεσμα οφείλεται στις διαρκείς προσπάθειες τόσο της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (στον Υπουργό Μ. Βορίδη και τον Υφυπουργό Κ. Σκρέκα) όσο και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Διασφαλίζεται αφενός η καλλιέργεια και απορρόφηση της δυναμικής και ιστορικής καλλιέργειας τεύτλων στην Ελλάδα, αφετέρου η εγχώρια παραγωγή ζάχαρης, αλλά και η συνδεδεμένη ενίσχυση προς τους αγρότες.

Η παρούσα κυβέρνηση παρέλαβε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης υπό καθεστώς πτώχευσης και παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είχε δηλώσει αδυναμία για τη διευθέτηση του ζητήματος, οι κινήσεις των ηγεσιών των δύο Υπουργείων έδωσαν λύση στο αδιέξοδο προς όφελος τόσο των παραγωγών όσο και του συγκεκριμένου τομέα αγροδιατροφής της χώρας, καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ