Την πλατφόρμα myBusinessSupport για την υποβολή δηλώσεων από τους επαγγελματίες του πολιτισμού και της χειροτεχνίας που δικαιούνται απαλλαγή ή «κούρεμα» του τέλους επιτηδεύματος άνοιξε η ΑΑΔΕ.

Στην πλατφόρμα οι καλλιτέχνες θα πρέπει:

Να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση -σύμφωνα με το Παράρτημα Ι της παρούσας- για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας και
να συμπληρώσουν σε ειδικά διαμορφωμένο από την ΑΑΔΕ πεδίο το συνολικό ποσό των ενισχύσεων που έχουν λάβει.
Σημειώνεται ότι:

Από το φορολογικό έτος 2022, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του πολιτισμού και της χειροτεχνίας δικαιούνται μείωση του ετήσιου τέλους επιτηδεύματος κατά 38%, δηλαδή από 650 ευρώ σε 400 ευρώ. Η μείωση θα γίνεται κατά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.
Αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνταν στον κλάδο του πολιτισμού ή της χειροτεχνίας και έκλεισαν τα βιβλία τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής ή πανδημικής κρίσης (από 1.10.2010 ως 30.6.2022) δικαιούνται μηδενισμό του τέλους επιτηδεύματος, εφόσον έχουν προχωρήσει σε επανέναρξη της δραστηριότητάς τους από 1.7.2022 ή θα προχωρήσουν σε επανέναρξη μέχρι τις 30.6.2023, με κύριο ΚΑΔ πολιτιστικό ή χειροτεχνικό.
Επιπλέον, οι πρώτοι 3.100 που θα προχωρήσουν σε επανέναρξη, δικαιούνται επιδότηση του κύκλου εργασιών τους έως 30% και με ανώτατο ύψος 5.000 ευρώ, μέσω ειδικού καταπιστευτικού τραπεζικού λογαριασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ