Χωρίς απόφαση για νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον κορωνοϊό στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το πέρας της σύσκεψης στην οποία συμμετείχε, «δεν έχουμε έξτρα μέτρα αυτή την στιγμή αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να το παρακολουθούμε κάθε μέρα».

Ωστόσο σημείωσε πως «το ότι βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ σημαίνει ότι έχουμε μια αναζωπύρωση που σημαίνει κάτι δεν κάνουμε καλά . Προφανώς πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση» και τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άμεσες αντιδράσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

«Οπότε είμαστε σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή για να μην ξαναγυρίσει ο χρόνος πίσω στον Οκτώβριο», πρόσθεσε.

Από την μεριά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είπε πως «είμαστε εδώ ο για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη με κόπο κατάφερε εκείνο τον φοβερό Νοέμβρη του 2020 να ξεπεράσει το πρόβλημα. Είμαστε εδώ σήμερα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε έκκληση σε όλους να τηρηθούν οι υφιστάμενοι κανόνες και αλλά και τα μέτρα. «Έχουμε αύξηση κρουσμάτων, Δεν έχουμε έκρηξη. Είμαστε όμως εδώ για να προλάβουμε πιθανή νέα διασπορά» τόνισε.

Την ίδια έκκληση έκανε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τονίζοντας πως πρέπει να «τηρήσουμε όλοι μαζί πιστά τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ έτσι ώστε να αποφύγουμε την λήψη νέων επώδυνων μέτρων».
«Πιστεύω ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Τέλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε πως «δεν υπάρχει θέμα πανικού υπάρχει θέμα απόλυτης επιφυλακής. Δεν υπάρχει θέμα αυστηροποίησης των μέτρων αλλά αυστηρής τήρησης των υπαρχόντων με αυτό το πλέγμα αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αύξηση του ιικού φορτίου σε κάποιες περιοχές».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ