Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του υπογράμμισε το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα μετά τις επιθέσεις της Χαμάς και επεσήμανε την ανάγκη για την ύπαρξη ανθρωπιστικών διαδρόμων.
Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις, οι Ευρωπαίοι έκαναν ένα βήμα προς τα εμπρός, ζητώντας μέσω του Κοινού Ανακοινωθέντος της Συνόδου Κορυφής ανθρωπιστικούς διαδρόμους και «παύσεις» πυρός, προκειμένου αυτοί οι διάδρομοι να είναι βιώσιμοι. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Γάζα και καλεί για συνεχή, ταχεία, ασφαλή και απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση και βοήθεια για να φτάσει σε όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των απαραίτητων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ.

Αυτό δεν σημαίνει, πάντως, ότι και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούν στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός επί του πεδίου, καθώς υπάρχουν αρκετές που υποστηρίζουν ότι δεν είναι νοητό να ζητείται κάτι τέτοιο από το Ισραήλ, όσο η Χαμάς εξαπολύει μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων. Σε αυτή τη γραμμή, την οποία εξέφρασαν και οι ΗΠΑ, βρίσκονται χώρες π.χ. όπως η Γερμανία ή η Αυστρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ