Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων έξι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας επικρατούν σκηνές απόγνωσης. Πάνω από 50 άνθρωποι δεν βρίσκουν τους δικούς τους και υποβάλλονται σε εξέταση DNA, προκειμένου να γίνει ταυτοποίηση των θυμάτων.

Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο, του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη και οι δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο. Με το πρώτο φως της μέρας, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις θα επιχειρήσουν εκ νέου, καθώς και τα γερανοφόρα οχήματα, τα οποία έχουν σταματήσει να δουλεύουν για λόγους ασφαλείας.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι έρευνες από τα σωστικά συνεργεία στο τρίτο βαγόνι.
Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος θα κηδευτούν δημοσία δαπάνη. Σε βαρύ πένθος βρίσκεται και η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς θρηνεί για το θάνατο των παιδιών που φοιτούσαν στα ΑΕΙ της χώρας, και έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα. Όλα τα πανεπιστήμια ανέβαλαν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις τους. Το Αριστοτέλειο, θα μείνει σήμερα κλειστό, ενώ οι φοιτητές διοργανώνουν έκτακτες αιμοδοσίες, για να συνδράμουν στις ανάγκες των νοσοκομείων, όπου έχουν μεταφερθεί βαριά τραυματισμένοι, από το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στον εισαγγελέα ο σταθμάρχης

Χθες συνελήφθη ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ και είχε για πρώτη φορά επικοινωνία με τον δικηγόρο του. Στον ανακριτή θα προσαχθεί σήμερα ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες, ενώ φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του. Επίσης, στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ