Πυρετώδεις ήταν οι συσκέψεις χθες, Τρίτη (5/12) στο κυβερνητικό επιτελείο, οι οποίες κινήθηκαν σε δύο άξονες: α) νέο φορολογικό νομοσχέδιο και β) κορύφωση των προετοιμασιών για την αυριανή έλευση του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα, τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά και τη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών. Σήμερα το πολιτικό ενδιαφέρον μετατοπίζεται από το πρωί στη βουλή, καθώς αναμένεται μια σημαντική κοινοβουλευτική μάχη, η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με αιχμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και την πάταξη φοροδιαφυγής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται στις 11:00 να ανέβει στο βήμα για να μιλήσει για τη φορολογική μεταρρύθμιση, εξηγώντας τον πυρήνα του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίζεται αύριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να καλέσει την αντιπολίτευση να πάρει θέση, δηλαδή εάν είναι με όσους φοροδιαφεύγουν ή τάσσεται υπέρ της φορολογικής δικαιοσύνης.Ειδικά για το μέτωπο που έχει ξεσπάσει με τους ελεύθερους επαγγελματίες θα εξηγήσει ότι δεν πρόκειται για ένα οριζόντιο μέτρο φορολόγησης, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικές εξαιρέσεις (π.χ. για νέους, έγκυες, νέες μητέρες και άτομα με αναπηρία), ενώ δίνεται και η δυνατότητα αναδρομικού ελέγχου προκειμένου να μην πληρώσει ο φορολογούμενος το τεκμήριο. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιμείνει πάντως στο ότι δεν είναι πλέον ούτε κοινωνικά αλλά ούτε και πολιτικά αποδεκτό ο ένας στους δύο ελεύθερους επαγγελματίες να δηλώνει ζημίες ή να εμφανίζεται να βγάζει λιγότερα από τους εργαζόμενους του.

Παράλληλα, θα αναφερθεί σε όλη τη δέσμη των παρεμβάσεων, όπως στους ελέγχους ενάντια στο λαθρεμπόριο των καυσίμων αλλά και την υποχρεωτική χρήση του POS σε κατηγορίες επαγγελμάτων. «Πρέπει να φέρνουμε δίκαιες λύσεις. Δεν είναι ευχάριστες πάντα, άλλα αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα και προσπαθούμε να το λύσουμε» δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδεικνύοντας έτσι ότι – όπως έχει πει επανειλημμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης- θα συγκρουστεί με χρόνιες παθογένειες ακόμα και αν αυτό προκαλεί πολιτική φθορά, προκειμένου να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ