Συναγερμός έχει σημάνει στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Πυλί της Κω, μετά τα δεκάδες κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον ιό 13 μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ σε περιορισμό βρίσκονται άλλα 13 άτομα, που αποτελούν στενές επαφές τους. Συνολικά, στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενούνται περίπου 100 άτομα.

Στη Ρόδο έχουν καταγραφεί από την αρχή του έτους 900 θετικές περιπτώσεις του ιού και οι 792 από αυτές είχαν εντοπιστεί έως τις 31 Μαΐου. Ωστόσο, μέσα στο Μάιο καταγράφηκαν 178 νέα κρούσματα, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση κατά 43%, καθώς μετά το Πάσχα υπήρξε «έκρηξη» στο ιικό φορτίο.Αξίζει να αναφερθεί πως στο νησί παρατηρείται μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμό. Γι’ αυτόν τον λόγο τόσο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος όσο και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης απηύθυναν έκκληση στους πολίτες για να εμβολιαστούν, ώστε η περιοχή να «πρασινίσει» και να αποτελέσει ασφαλή τουριστικό προορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ