Στο γνωστό μπαρ «Κούκος», στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας δεξιώθηκε χθες το βράδυ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αναζητώντας προφανώς την Άνοιξη, μετά από ένα θερμό συνέδριο, που λίγο έλειψε να «κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καλοκαιρινό», κατά την προσφιλή έκφραση της Θεοδώρας Τζάκρη.

Μετά από τέσσερις ημέρες τοποθετήσεων και σε ένα τεταμένο κλίμα εν μέσω γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών σειράς ομιλητών στην αρένα, ο Στέφανος Κασσελάκης σήμανε αιφνιδιαστικά το τέλος των εκλογών για την ηγεσία, μεταθέτοντας σε μελλοντικό χρόνο το τελικό ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέβηκε ξαφνικά στο βήμα του 4ου Συνεδρίου, όταν οι Σύνεδροι είχαν αρχίσει να ψηφίζουν μαζικά την πρόταση για ακύρωση της κάλπης, λέγοντας πως «παιδιά, αρκετά. Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά».Όσο για τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως μετέδωσαν χθες πρόσωπα του περιβάλλοντός του, «ό,τι είχε να πει, το έχει πει στη δήλωση του. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο», καταλήγοντας πως «όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα».

Στο φινάλε, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν απών από τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά η γραπτή παρέμβασή του που είχε προηγηθεί της έναρξης, δίνοντας έναν τόνο για τα όσα αφουγκράζεται και αποκωδικοποιεί ο πρώην Πρωθυπουργός, προκάλεσε σεισμό. Για το λόγο αυτό, η παρέμβαση του δεν φαίνεται να έχει χρονική διάρκεια λίγων μόνο ημερών, αλλά μάλλον οδηγεί και πιο πέρα από το Συνέδριο, στην αποσύνδεση δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα από τον Στέφανο Κασσελάκη, προκειμένου ο τελευταίος να αναλάβει τις ευθύνες του. Σαν να του μεταφέρει το μήνυμα, δηλαδή, αυτό για τυχόν λάθος κατευθύνσεις στις επιδόσεις του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αυτό που διαφαίνεται, είναι ότι ρήγμα υπάρχει και σε σχέση με τους Νίκο Παππά και Παύλο Πολάκη, αφού διαφάνηκε ότι έχουν πάψει να έχουν αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς αυτό να αποτελεί αρνητική εξέλιξη αναγκαστικά για τον ίδιο. Κυρίως, λόγω των προσωπικών ευθυνών τους για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ με κατάληξη το 18% των περασμένων εκλογών, έχοντας χαράξει το δικό τους δρόμο εδώ και καιρό.

Παρότι η γραπτή παρέμβαση Τσίπρα, υπήρξε στο τέλος της μεγάλης συνεδριακής ημέρας, κίνηση υψηλού ρίσκου, εντούτοις ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα συνεχίσει, καθώς φαίνεται, να την κάνει σταθερά αυτήν την κριτική, αλλά με γνώμονα πάντα την αλήθεια. Δεδομένου ότι η εικόνα που εκπέμπει τις τελευταίες ημέρες ο φυσικός ηγέτης του χώρου δεν παραπέμπει σε αποστασιοποίησή του από τα κομματικά και πολιτικά δρώμενα, αλλά μάλλον το αντίθετο, με στόχο να απευθύνει έγκαιρα προειδοποιήσεις για την έκβαση της κατάστασης, πριν είναι πολύ αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ