Έναν άνδρα, πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής την Παρασκευή το μεσημέρι, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο άνδρας, που έχει εκτίσει στο παρελθόν και ποινή φυλάκισης, αφού είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του στην οργάνωση, συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικών.
Να σημειωθεί ότι είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επιχείρηση έγινε, έπειτα από πληροφορίες για κατοχή όπλων και εκρηκτικών από συγκεκριμένα πρόσωπα. Πράγματι οι έρευνες αποκάλυψαν όπλα, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και πυροκροτητές.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr ο Χ. Τ είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι και σφαίρες. Το μέλος της συνομωσίας πυρήνων της φωτιάς ήταν «συνέταιρος» με τον Βασίλη Ρουμπέτη γνωστό ως «Ράμπο» που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό σε πρατήριο υγρών καυσίμων. εικάζεται πως τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων και για εκδίκηση.

Εκτός απο το πρώην ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, έγιναν συλλήψεις, άλλων τριών ατόμων κάποια από τα οποία ανήκαν στην ομάδα υποβρυχίων αποστολών του λιμενικού. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φυτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ