Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε στο στόχαστρο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και τη CIA στην πολυαναμενόμενη συνέντευξή του στον Τάκερ Κάρλσον, όπου μίλησε για την προσωπική του σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζορτζ Μπους, δήλωσε πρόθυμος να διαπραγματευτεί για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτεθεί σε χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και σημείωσε πως η Δύση φοβάται περισσότερο μια ισχυρή Κίνα παρά μια ισχυρή Ρωσία.

Η δίωρη συνέντευξη δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Carlson, το Tucker Carlson Network, λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα, σ.σ. στη 01:00 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια πρόσφερε στον Κάρλσον ένα «ιστορικό υπόβαθρο» της σύγκρουσης στην Ουκρανία, προτού υπερασπιστεί τη δράση του στρατού του, ενώ προχώρησε και σε μια σειρά από σοβαρούς ισχυρισμούς όπως ότι ο Μπιλ Κλίντον πρόσφερε στη Ρωσία μια θέση στο ΝΑΤΟ, αλλά απορρίφθηκε από το επιτελείο του, η Ρωσία έχει ανώτερους «υπερηχητικούς πυραύλους» από κάθε άλλο έθνος, ότι ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Evan Gershkovich είναι «κατάσκοπος» και πως η CIA ανατίναξε τον αγωγό Nord Stream.

Ο Πούτιν υποστήριξε τη στρατιωτική ικανότητα του έθνους του, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις «δημιούργησαν υπερηχητικά συστήματα με διηπειρωτικό βεληνεκές και συνεχίζουμε να τα αναπτύσσουμε. Είμαστε τώρα μπροστά από όλους, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις άλλες χώρες όσον αφορά την ανάπτυξη συστημάτων υπερηχητικών κρούσεων. Και τα βελτιώνουμε καθημερινά».

Η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη εξ ορισμού», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ