Οι μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020 θα μεταφερθούν σε κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στο στρατόπεδο Βασιλειάδη, στις Σέρρες.

Πρόκειται για ημερομηνία, που εφαρμόζεται με πράξη νομοθετικού περιεχομένου η αναστολή του δικαιώματος ασύλου, όπως τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι θέμα ημερών να λειτουργήσει.

Ο ίδιος έκανε γνωστό, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ότι το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά “αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου” και θα λειτουργήσει προσωρινά, καθώς “στόχος μας είναι να επιστρέψουν στις χώρες τους, να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες”.
Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ροδόπολη Σερρών και συγκεκριμένα έξω από το πρώην στρατόπεδο “Βασιλειάδη”, που η κυβέρνηση προορίζει για κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών.

Κάτοικοι του τοπικού διαμερίσματος, αλλά και των γύρω χωριών, εκφράζουν για πολλοστή φορά την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργηθεί στον χώρο κλειστή δομή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ