Η Σουηδία αλλάζει την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της, καθώς και το νομικό πλαίσιο για τις εξαγωγές όπλων, προς αποφυγή τουρκικού βέτο στην πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει από κοινού με τη Φινλανδία προς το ΝΑΤΟ, με τον γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, να κάνει λόγο για «σημαντικά βήματα» της Στοκχόλμης ενώπιον «θεμιτών» ανησυχιών της Άγκυρας.

Την επομένη της επίσκεψής του στη Φινλανδία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ μετέβη στη Σουηδία από όπου και επανέλαβε ότι στόχος του ΝΑΤΟ είναι ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «το ταχύτερο δυνατόν».«Αυτά είναι δύο σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση των ανησυχιών που έχει θέσει η Τουρκία» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την πρωθυπουργό της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι το ζητούμενο παραμένει η ταχύτερη δυνατή ένταξη Στοκχόλμης και Ελσίνκι στο ΝΑΤΟ, επαναβεβαιώνοντας επίσης τη δέσμευση του ΝΑΤΟ για την ασφάλεια των δύο σκανδιναβικών χωρώνΟ Γενς Στόλτενμπεργκ βρέθηκε στη Σουηδία την επομένη της επίσκεψής του στη Φινλανδία, από όπου χαρακτήρισε «θεμιτές» τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλειά της, τονίζοντας επίσης πως «κανένας άλλος ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία».

«Αυτές είναι θεμιτές ανησυχίες. Πρόκειται για τρομοκρατία, πρόκειται για εξαγωγές όπλων» είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε από κοινού με τον Σαούλι Νιινίστο από τη θερινή κατοικία του τελευταίου στο Νααντάλι της Φινλανδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ