Πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μπάλλος», όπως επισήμανε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης. Ο υπουργός έκανε λόγο για επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Σε πλήρη διασπορά είναι οι αρμόδιες δυνάμεις και «έτσι έχουμε προλάβει πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα», είπε ο κ. Στυλιανίδης. Στην Πυροσβεσική έγιναν:385 κλήσεις στην Αττική σε πάνω από 20 περιοχές
Οι 340 κλήσεις ήταν για αντλήσεις υδάτων και 11 για απομακρύνσεις πολιτών από αυτοκίνητα και από άλλα σημεία.
Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής είναι σε επιφυλακή. Στην Ελευσίνα, στην Πειραιώς, στην Πέτρου Ράλλη, στη Χαμοστέρνας, στον Φάρο Ψυχικού, στην Ποσειδώνος υπάρχει συσσώρευση υδάτων. Ο υπουργός έκανε νέα έκκληση για να μην υπάρχουν περιττές μετακινήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Στυλιανίδης μίλησε για την πυρόπληκτη Εύβοια. 50 οχήματα της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ βοηθούν.

Στην Κέρκυρα υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα, ενώ έχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων με διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από τις στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία.Κλειστά θα είναι την Παρασκευή όλα τα σχολεία στην Αττική σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.Η κακοκαιρία «Μπάλλος» χτύπησε και τη Βουλή – Ζημιές στο κτίριο – Έπεσε μάρμαρο 150 ετών.Λόγω έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Νέας Ηράκλειας από την δημοτική οδό Νέας Ηράκλειας – Αγίου Παύλου, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες κυρίως σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Ανατολική Μακεδονία και Βόρειο Αιγαίο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ