Στο «φουλ» οι μηχανές στο υπουργείο Οικονομικών, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να υπογράφει τις επιστολές προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και το Eurogroup για την πρόωρη αποπληρωμή του ακριβού τμήματος του δανείου του ΔΝΤ, ενώ την ίδια στιγμή ξεκινούν οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια.

Διαβάστε επίσης
Αναδρομικά 2019: «Κλείδωσαν» τα ποσά για κάθε Ταμείο
Αναδρομικά 2019: «Κλείδωσαν» τα ποσά για κάθε Ταμείο (πίνακας)
B.B. King: Ο Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός στο σημερινό Doodle της Google
B.B. King: Ο Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός στο σημερινό Doodle της Google
Οι κωμικοί της φύσης: Άγρια ζώα σε ξεκαρδιστικές πόζες
Οι κωμικοί της φύσης: Άγρια ζώα σε ξεκαρδιστικές πόζες
Σημειώνεται πως η αποπληρωμή αφορά στα 2,9 δισ. ευρώ από τα συνολικό ποσό των 8,8 δισ. ευρώ του δανείου του ΔΝΤ που βαρύνονται με επιτόκιο 5,13%.

Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία εκτιμάται ότι θα απαιτήσει τουλάχιστον ένα δίμηνο μέχρι την ολοκλήρωσή της, καθώς απαιτείται μια σειρά εγκρίσεων, τόσο από τον ESM όσο και από εθνικά Κοινοβούλια, καθώς και το Eurogroup.

Υπολογίζεται ότι μέσω της πρόωρης αποπληρωμής των συγκεκριμένων δανείων, το Δημόσιο θα εξοικονομήσει σε ετήσια βάση τόκους ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, τα τεχνικά κλιμάκια, που επέστρεψαν στην Αθήνα και στο υπουργείο Οικονομικών, «τρέχουν» για να συντάξουν το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι φοροελαφρύνσεις, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Την επόμενη Δευτέρα καταφθάνουν και οι επικεφαλής των θεσμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ