Παρατεταγμένα μπροστά στη Βουλή και στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη είναι τα τρακτέρ των αγροτών, που έφτασαν στο κέντρο της Αθήνας νωρίτερα.

Συνολικά 137 τρακτέρ αναμένονται στην Αθήνα σήμερα. Πρώτοι έφθασαν στο κέντρο οι αγρότες της Εύβοιας, οι οποίοι συναντήθηκαν με μια ομάδα αγροτών από την Κρήτη, που έφτασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμοι για την κινητοποίηση με πανό και συνθήματα.
Με συνοδεία περιπολικών της ελληνικής αστυνομίας γίνεται η κάθοδος των τρακτέρ από το Κάστρο Βοιωτίας όσο και από τα Μέγαρα Αττικής, όπου συγκεντρώνονται πριν από τη μετάβαση στην Αθήνα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε λίγο πριν από την άφιξη των αγροτών στην Αθήνα:

«Λόγω της κίνησης των αγροτών προς το κέντρο της Αθήνας, σας ενημερώνουμε ότι μέσα στην επόμενη ώρα η Τροχαία συμπληρωματικά θα εφαρμόσει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια τόσο η μετακίνηση των αγροτών όσο και η κίνηση των υπόλοιπων πολιτών στην περιοχή.

Ειδικότερα, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μετά τη Λεωφόρο Αθηνών και στον οδικό άξονα που περιλαμβάνει τις οδούς Δεληγιώργη, Πειραιώς, Σταδίου, Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τη μετακίνησή τους στους ανωτέρω οδικούς άξονες μέχρι την ολοκλήρωση των κινητοποιήσεων».

Μεγαλειώδης συγκέντρωση

Την ώρα που οι αγρότες θα πραγματοποιούν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσγειώνεται στην Ινδία…. Εξάλλου, όπως δήλωσε χτες στη συνέντευξη του , ο ίδιος πιστεύει πως η σημερινή «κάθοδος» είναι μια συμβολική κλιμάκωση των κινητοποιήσεων καθώς κυβέρνηση δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ