Σύμφωνα με δημοσιεύματα (Πρώτο Θέμα, Νέα) ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου της κ. Σακελλαροπούλου κ. Ηλίας Νάτσιος ειδοποίησε το Σώμα δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διέταξε ΕΔΕ στο προεδρικό μέγαρο όταν στις 14 Απριλίου 2020 η πρώην γραμματέας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου έστειλε ένα e-mail της προεδρίας στο οποίο τυπικά Δεν είχε πλέον πρόσβαση σε φίλη της επίσης πρώην υπάλληλο της προεδρίας.

Αντί το θέμα να λυθεί εσωτερικά με αμοιβαίες εξηγήσεις, «φούντωσε» καθώς από τη στιγμή που εκλήθη το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «διαλευκάνει» την υπόθεση και παράλληλα αυτή η υπόθεση διαρρέει στον Τύπο τόσους μήνες μετά το θέμα παίρνει άλλες διαστάσεις.
Σύμφωνα με την καταγγελία η ιδιαίτερα γραμματεύς του κυρίου Παυλόπουλου η οποία έχει πλέον αποσπαστεί στο προσωπικό του γραφείο προωθούσε στον προσωπικό της λογαριασμό μηνύματα που απευθύνονταν στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη για ένα μικρό διάστημα προκειμένου να ενημερώνεται ο τέως πρόεδρος (για την αποδελτίωση του τύπου) καθώς ακόμα δεν παραλάμβανε το σώμα των εφημερίδων.

Μάλιστα στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται και ο υπάλληλος της τεχνικής υπηρεσίας που είναι αρμόδιος για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς εκλήθη από τον κ. Νάτσιο και σύμφωνα με όσα διαρρέει η σημερινή προεδρία αυτός διαβεβαίωσε δύο φορές ότι είχε αλλάξει τους κωδικούς πράγμα που δεν είχε συμβεί.

Μάλιστα το πειθαρχικό που ελέγχει τους υπαλλήλους του προεδρικού Μεγάρου επέβαλε στη μεν ιδιαίτερα του κ. Παυλόπουλου χρηματική ποινή τεσσάρων μισθών, στον δε αρμόδιο για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών Επικοινωνιών την ποινή δύο μισθών. Μάλιστα η υπόθεση θεωρείται ότι έχει και ποινική διάσταση αφού πρόκειται για διάρρηξη ηλεκτρονικού λογαριασμού η διερεύνηση της οποίας εκκρεμεί.

Εκ των γεγονότων και των ενεργειών φαίνεται πως πέρα από το τυπικό σκέλος, για να φτάσει η υπόθεση μέχρι την αστυνομία και τη Δικαιοσύνη και να βρίσκει χώρο μετά από τόσους μήνες και στον Τύπο υπάρχει και πολιτικό παρασκήνιο.

Οι σχέσεις της νυν Προέδρου με τον τέως Πρόεδρο δεν είναι προφανώς και στο καλύτερο επίπεδο όταν ο διευθυντής της νυν καταγγέλλει στην αστυνομία την ιδιαίτερα του πρώην!

Η κόντρα μάλιστα των δύο βρίσκει σχεδόν καθημερινά «χώρο» στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο με τρία μεγάλα συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης να έχουν επιλέξει ξεκάθαρα πλευρά…

Πολιτικοί κύκλοι σχολιάζουν εύστοχα ότι αυτά δεν συμβαίνουν ούτε στις παραδόσεις παραλαβές αντιδημάρχων ή δημάρχων αντίπαλων παρατάξεων. Πολλώ δε μάλλον ανώτατων πολιτειακών παραγόντων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ