Η τύχη ενός ακόμη σημαντικού έργου για την περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης πρόκειται να κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μετά το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό ο οποίος πέρασε από διαδοχικές κρίσεις του ΣτΕ και τον υπερυψωμένο αυτοκινητόδρομο της περιφερειακής (FlyOver) για τον οποίο εκκρεμούν δύο προσφυγές στο ανώτατο δικαστήριο, τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και το έργο της λειτουργικής αναβάθμισης του αυτοκινητόδρομου Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο τμήμα του από τον ανισόπεδο κόμβο Κ12, στην περιοχή του νοσοκομείου Αγίου Παύλου έως την αερογέφυρα της Θέρμης. Αυτή τη φορά η προσφυγή δεν κατατέθηκε από πολίτες ή συλλογικότητες. Στο ΣτΕ προσέφυγαν εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στον διαγωνισμό επιλογής αναδόχου, ζητώντας να ακυρωθεί το αποτέλεσμα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Η εκδίκαση της προσφυγής έχει προσδιοριστεί για αύριο Δευτέρα 20 Νοεμβρίου (σσ σήμερα).

Η δημοπράτηση του έργου έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο διαγωνισμό προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορές τρεις εταιρείες οι ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ που ήταν και ο μειοδότης οι ΕΚΤΕΡ και η ΤΕΝΑ. Ωστόσο ο δεύτερος μειοδότης, η ΕΚΤΕΡ στράφηκε εναντίον του πρώτου, καταθέτοντας προσφυγή στο ΣτΕ και με τον ίδιο τρόπο ανταπάντησε και η ΠΕΤΡΗΣ ΑΤΕ.

Το θετικό σενάριο θα είναι η όλη διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο να λήξει ως το τέλος του μήνα, το πολύ αρχές Δεκεμβρίου ώστε να τρέξουν στη συνέχεια οι διαδικασίες υπογραφής της σύμβασης και έναρξης των εργασιών. Όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρης Μπίλλιας «ο χρόνος πιέζει πάρα πολύ καθώς το έργο χρηματοδοτείται κατά 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ποσόν το οποίο θα πρέπει να απορροφηθεί ως το τέλος του 2025.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ