Ανάστατοι είναι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες στην κεντρική Μακεδονία μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς.
Θα την πληρώσουν πάλι οι μικρομεσαίες επιχείρησεις, δήλωσε ο Κ. Ιακώβου Πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης και οικονομικός επόπτης του επαγγελματικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μίλησε για ένα μίνι λοκ ντάουν χωρίς να επιβαρυνθεί η κυβέρνηση με ρευστότητα σε έναν κλάδο που έχει πληγεί ιδιαίτερα. Υπενθύμισε ότι στο πρώτο κύμα δόθηκαν φορολογικές διευκολύνσεις και επιδόματα για τις χαμένες εργατοώρες, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται αυτήν την φορά.

Toν περιορισμό λειτουργίας καταστημάτων λιανικής πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί αποφάσισε η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή σε Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Λέσβο και Μύκονο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες.Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων και το μέτρο θα ισχύει από αύριο, Σάββατο 26.09.2020, στις 05:00 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου.Στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε όσες βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ΠΕ, Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, Λάρισας, Κερκυρας, και στους δήμους Βόλου, Σαντορίνης, Ρόδου, Κω στην Πάρο και την Αντίπαρο), επιτρέπεται το takeaway, το drivethrough και το delivery, με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ.
Σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. Πιο συγκεκριμένα, από αύριο αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ