O Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την δήλωσή του με αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκης λέγοντας “Καθώς προετοιμαζόμουν γι’ αυτό το ταξίδι βρήκα μια δήλωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έλεγε ότι «το Ισραήλ είναι και πρέπει να εξακολουθήσει να είναι πυλώνας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αυτές οι παρατηρήσεις είναι πιο σημαντικές από ποτέ».

Ακολούθως, απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου τόνισε ότι η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ είναι πολύ συμπαγής και αυτόφωτη ενώ σημείωσε ότι «με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου συμμετείχαμε σε κοινή πρωτοβουλία χωρών για την έξυπνη διαχείρισης της πανδημίας. Επαγρυπνούμε και για την επόμενη μέρα».

Για το τομέα του Τουρισμού, ανακοίνωσε ότι «από την 1η Ιουλίου θα υποδεχόμαστε απευθείας πτήσεις σε όλους τους κύριους προορισμούς μας. Και αν όλα πάνε καλά από 1η Αυγούστου θα μπορούμε να υποδεχόμαστε ισραηλινούς τουρίστες. Αν χρειαστεί θα παρατείνουμε την τουριστική σεζόν μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη. Στον τομέα των επενδύσεων και την συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ τόνισε πως «υπάρχουν πολλές ευκαιρίες επένδυσης στην Ελλάδα σήμερα. Εσείς θέλετε ταλαντούχους μηχανικούς, εμείς τους έχουμε εν αφθονία. Σας προσφέρουμε μια πύλη εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ