Αντιμέτωπες με πρωτοφανή οργή είναι οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη, καθώς οι κάτοικοι αισθάνονται την πίεση της ραγδαίας αύξησης των τιμών της ενέργειας και του υψηλού κόστους ζωής. Οι πολίτες καίνε υπέρογκους λογαριασμούς σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διαδηλώνουν και οργανώνουν κινήματα «δεν πληρώνω»Εκατοντάδες Γερμανοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους των γερμανικών πόλεων Αγρότες, φορτηγατζήδες και πολίτες ενώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας: «Έχει ξεπεραστεί το όριο ανοχής. Φτάνει!» φώναξαν.Στη Νάπολη διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στους ακριβούς λογαριασμούς ενέργειας τους στους δρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μετά τη μείωση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία και την απόφαση της Gazprom να διακόψει επ’ αόριστον την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη , η Ιταλία έχει καταδικαστεί με ιστορικά υψηλό ενεργειακό κόστοςτων οριων τους».

Κίνημα «Δεν πληρώνω» στη Βρετανία
Οι καταναλωτές καλούνται να προχωρήσουν σε απεργία καθώς οι ανησυχίες για τις αυξανόμενες τιμές της ενέργειας στη Βρετανία αυξάνονται καθημερινά. Το κίνημα «Don’t Pay» σχεδιάζει να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υποστηρικτές που θα σταματήσουν από κοινού να πραγματοποιούν πληρωμές απευθείας χρέωσης στους παρόχους ενέργειας τους την 1η Οκτωβρίου. Από τα μέσα Ιουνίου, έχει αποκτήσει περισσότερους από 130.000 υποστηρικτές.

Eπιστρέφουν τα «κίτρινα γιλέκα» στη Γαλλία
Τέσσερις στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι θα ήθελαν να δουν τα «Κίτρινα
Γιλέκα» να επιστρέφουν. Εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών και των δημόσιων υπηρεσιών ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία τον Σεπτέμβριο ζητώντας καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας. Οι Γάλλοι πιέζουν για αυξήσεις μισθών, αλλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει επαρκή απάντηση, με φόντο την ενεργειακή κρίση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ