Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη αρχίσει τα τηλέφωνα στα πρόσωπα που θα υπουργοποιηθούν.

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε δεν περίμενε τη χθεσινή νίκη για να διαμορφώσει τη νέα κυβέρνηση στο μυαλό του. Ήδη τις προηγούμενες μέρες έκανε κάποιες επαφές με στελέχη που αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια, ενώ κάποιοι έχουν ήδη ενημερωθεί.Μήνυμα σκληρής δουλειάς που ξεκινά από σήμερα για την νέα κυβέρνηση δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στις 11 το πρωί πέρασε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου και παρέλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της Κυριακής.«Από εκεί και πέρα το εκλογικό αποτέλεσμα επιφύλαξε και ορισμένες εκπλήξεις. Έχουμε μια οχτακομματική βουλή, πιστεύω, όμως, ότι η Δημοκρατία μας είναι πολύ ώριμη για να διαχειριστεί τις όποιες πρόσκαιρες αναταράξεις. Η Βουλή αυτή ήταν ο επιθανάτιος ρόγχος της απλής αναλογικής. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία. Από σήμερα ξεκινά ένας κύκλος σκληρής δουλειάς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Η Δημοκρατία αποδείχθηκε ανθεκτική μέσα από κρίσεις και μπορούμε να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία και δημιουργικότητα, σας εύχομαι καλή δουλειά» είπε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μετά την παραλαβή της εντολής από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ορκιστεί πρωθυπουργός στη 1 μετά το μεσημέρι για να μεταβεί στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδεχθεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ι(ωάννης Σαρμάς, για την παράδοση-παραλαβή ενώ στις 5 το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη, το πρωί ενώ την Τετάρτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου καθώς ο πρωθυπουργός την Πέμπτη θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ