Με μετριοπαθή λόγο, μεταρρυθμιστική ορμή, κεντρικό στόχο τη σύγκλιση της χώρας με την Ευρώπη και «χειρουργική» αποδόμηση της αντιπολίτευσης αναμένεται να πορευτεί ο πρωθυπουργός κατά την προεκλογική περίοδο και μέχρι την 9η Ιουνίου.

Σήμερα αναμένεται να συναντήσει την τελευταία ομάδα βουλευτών της ΝΔ, αυτή τη φορά από την Αττική στο πλαίσιο της ευρύτερης γαλάζιας κινητοποίησης, με στόχο να οριοθετηθούν οι στόχοι και μετά την πασχαλινή ανάπαυλα να ριχτούν άπαντες στη μάχη των ευρωεκλογών. «Οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα “ακούμε” και “προσπαθούμε”. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης ως μία εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά», επεσήμανε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας εκ νέου τους πολίτες να αναλογιστούν τις «περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή από τη μία, μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη». Με αυτό τον τρόπο όρισε και τη μεταπασχαλινή ατζέντα της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην ακρίβεια, την υγεία και την ασφάλεια.

Επίθεση στην αντιπολίτευση
Ο γαλάζιος πολιτικός δοσομετρητής θα περιέχει μικρή δόση αντιπολιτευτικού λόγου και μεγαλύτερη από τους σταθμούς της κυβέρνησης και τα επόμενα βήματα-παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών υπερβαίνοντας τις χρόνιες παθογένειες. «Στα “λεφτόδεντρα”, τα οποία βλέπω ότι φυτρώνουν με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στον κήπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ειδικά, και στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στη Bουλή για τον νέο δικαστικό χάρτη
Με στόχο να επιταχυνθεί ο χρόνος της απονομής δικαιοσύνης έως και 30% μέχρι το 2027, συζητείται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για μια μεγάλη τομή, καθώς το νέο πλαίσιο θέτει αυστηρές προϋποθέσεις, περιορίζει τις αναβολές και αναθέτει και συγκεκριμένες υποθέσεις σε συγκεκριμένους δικαστές, ώστε να διευκολύνονται η ευθύνη, ο έλεγχος και η λογοδοσία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για μία θεμελιώδη αλλαγή στη Δικαιοσύνη, η οποία και επιδιωκόταν επί 113 χρόνια, ωστόσο τόνισε ότι τον παραξενεύει το γεγονός πώς δεν φαίνεται να έχει την επιδιωκόμενη κομματική συναίνεση. Σημεία αιχμής του νομοσχεδίου, που προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν κυρίως η κατάργηση των ειρηνοδικείων, η κατανομή των εδρών των περιφερειακών πρωτοδικείων και της δικαστικής ύλης και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ