Στη Θεσσαλονίκη σήμερα η Σύνοδος Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας ΝΑ Ευρώπης – Θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός

Μίνι περιοδεία τη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός, λίγο πριν τη συμμέτοχή του από το μεσημέρι στην Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

Το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί αθλητικούς και κοινωνικούς χώρους, ενώ θα πραγματοποιήσει και βόλτα στους δρόμους με επικοινωνία με τους πολίτες. Η πρώτη στάση θα γίνει στο Ποσειδώνιο όπου θα επιθεωρήσει τα υπαίθρια γηπεδάκια που ανακαινίστηκαν πρόσφατα και εγκαινιάστηκαν τη Δευτέρα από τον υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζτιτζικώστα και την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Είναι μάλιστα πιθανόν να δώσει το παρών σε αγώνα βετεράνων του μπάσκετ που θα γίνεται εκείνη τη στιγμή. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι ο καιρός θα είναι ευνοϊκός για τέτοιους είδους αγώνες.

Στις 07.45, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην κεντρική πλατεία της Θέρμης όπου θα περπατήσει και θα συνομιλήσει με τους πολίτες, ενώ ο τρίτος σταθμός της περιοδείας του θα είναι ένα Κέντρο Απεξάρτησης στην περιοχή του Τριλόφου.

Από το μεσημέρι και μετά ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στη Σύνοδο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία των χωρών της ΝΑ Ευρώπης που διεξάγεται στο Hyatt. Eκεί θα λάβουν μέρος οι ηγέτες των χωρών της Σερβίας, της Σλοβενίας, της Μολδαβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης, της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας που θα εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Παρών στη Σύνοδο θα είναι ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, που αποδέχτηκε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης Σαρλ Μισέλ.

Η σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, αλλά και με δείπνο στο οποίο θα παρακαθίσουν τόσο ο κ. Σολτς όσο και ο κ. Μισέλ.

Πριν κηρύξει την έναρξη των εργασιών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα στους ηγέτες των Δ. Βαλκανίων.

Στις 17:40, θα προεδρεύσει στην Σύνοδο Κορυφής και στις 20:00, ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις.

Το βράδυ, μετά το πέρας των εργασιών, θα υπάρξει επίσημο δείπνο, όπου θα δώσουν το «παρών» τόσο ο Όλαφ Σολτς και ο Σαρλ Μισέλ όσο και ηγέτες χωρών των Βαλκανίων, όπως ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο Σλοβένος πρόεδρος Μπόρουτ Παχόρ, ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Νικολάε Τσούκα και η Μολδαβή πρόεδρος Μάγια Σάντου.

Στη Θεσσαλονίκη και ο Ν. Δένδιας

Εν τω μεταξύ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα μεταβεί την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο και στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών θα προεδρεύσει της υπουργικής συνοδού των ΥΠΕΞ της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, και στη συνέχεια, θα παραθέσει γεύμα εργασίας στους ομολόγους του.

Τις απογευματινές ώρες, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της οποίας θα προεδρεύσει ο πρωθυπουργός. Στο περιθώριο των εργασιών, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με την ομόλογο του από τη Σλοβενία Τάνια Φάγιον (Tanja Fajon).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ