Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός: Μειώνεται το ιικό φορτίο- Τηρήστε τα μέτρα- Δωρεάν το εμβόλιο
Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Θα επισκεφτεί χώρους υγείας και θα έχει σύσκεψη στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Πρώτο επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ιπποκράτειο όπου τον υποδέχθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Το σύστημα υγείας, πιέστηκε, πιέζεται, όμως αντέχει» είπε ο πρωθυπουργός τονίζονας ότι το ΕΣΥ θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την φροντίδα του ίδιου προσωπικά.

“Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι σύστημα δουλεύει στα κόκκινα. Δεν ήρθα για να ωραιοποιήσω καμία κατάσταση αλλά να έχω μια προσωπική εικόνα της κατάστασης και για να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας και της αισιοδοξίας” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τώρα μάλιστα που αρχίζει κάπως να μειώνεται το ιικό φορτίο και κάλεσε όλους να προσέχουν. «Θα πρέπει όλοι να προσέχουμε ώστε να περάσουμε στην απέναντι όχθη με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες» ανέφερε.

Αναφορικά με το εμβόλιο ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» και προανήγγειλε μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία.

Επανέλαβε ότι θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικό. «Οι γιατροί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να κάνουν εμβολιασμό από τον Ιανουάριο οπότε ξεκινά ο εμβολιασμός» είπε.
Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί επίσης το Νοσοκομείο
Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Η Πυλαία ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου επισκέφθηκε τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, ο οποίος εκσυγχρονίστηκε και λειτουργεί με νέα μορφή εδώ και 10 περίπου μέρες. Από το νέο θάλαμο επιχειρήσεων, χειριστές μπορούν να βλέπουν ζωντανά όλες τις μονάδες ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Αθήνα.
Ο Πρωθυπουργός μίλησε μέσα από τον ασύρματο του ΕΚΑΒ σε όλα τα πληρώματα που βρίσκονταν σε βάρδια σε Αθήνα, Λάρισα, Καβάλα, Γιάννενα και σε όλη την περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προλόγισε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου ο οποίος είπε: «Καλημέρα σε όλους σας, είμαι ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, ο Νίκος Παπαευσταθίου και έχουμε την εξαιρετική τιμή να φιλοξενούμε στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ, του Παραρτήματος τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως, τον Πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα ήθελα να σας απευθύνει ένα χαιρετισμό για να σας εμψυχώσει και να σας ευχαριστήσει ουσιαστικά για όλα αυτά τα πράγματα τα οποία προσφέρετε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 365 μέρες το χρόνο και να είστε δίπλα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας».Στον χαιρετισμό του προς τα πληρώματα του ΕΚΑΒ, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Καλημέρα σας, καλημέρα από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, από το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ. Θέλω από καρδιάς και πιστεύω εκ μέρους όλων των Ελληνίδων, όλων των Ελλήνων, να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη σπουδαία δουλειά την οποία κάνετε, ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες όπου η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει αυξηθεί σημαντικά.

Γνωρίζετε καλά ότι ο ρόλος σας είναι απολύτως κρίσιμος. Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται σήμερα ουσιαστικά ως μία μεγάλη υγειονομική περιφέρεια και η ασφαλείς και γρήγορες διακομιδές των ασθενών προς τα νοσοκομεία που πρέπει να τους περιθάλψουν είναι απολύτως καθοριστική, προκειμένου να μπορούμε όλοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ, να ξέρετε ότι απολαμβάνετε της αγάπης, της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας. Και να γνωρίζετε -όπως πιστεύω το έχουμε αποδείξει- ότι η κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο ΕΚΑΒ, δίπλα στους διασώστες, στους γιατρούς, τους οδηγούς, σε όλες και σε όλους που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους εαυτούς τους και είναι ένα πολύ σημαντικό γρανάζι σε αυτή τη μεγάλη συλλογική εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε, για να πολεμήσουμε αυτή την πρωτοφανή πανδημία».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι όλη η χώρα είναι μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια. “Είμαστε όλοι μια ομάδα γιατί και αυτό το είπαμε από την πρώτη στιγμή και με τον Υπουργό και με τον Γενικό και με όλα τα στελέχη, ότι ουσιαστικά σε μια κρίση πανδημίας η χώρα είναι μια υγειονομική περιφέρεια, άρα όλες οι διακομιδές -είτε γίνονται με ασθενοφόρα είτε αν χρειάζεται μέχρι και αεροπορικώς- παίζουν κρίσιμο ρόλο ώστε να μπορούμε να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Άρα ο ρόλος σας είναι απολύτως καθοριστικός, σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας και σας λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ” τόνισε.

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ