Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χθές ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να επιθεωρήσει το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο εντός της ΔΕΘ.

«Το hub της Θεσσαλονίκης, θα είναι το μεγαλύτερο στη χώρα με 108 εμβολιαστικές γραμμές. Έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τα logistics και το υγειονομικό προσωπικό, τρέχουμε καθημερινές προσομοιώσεις και το βασικότερο είναι ότι υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων: των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και το βασικότερη, η συνδρομή των υγειονομικών των ενόπλων δυνάμεων. Για εμάς το στοίχημα της “Ελευθερίας” είναι καθημερινό, για το οποίο νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι με υπομονή κι επιμονή», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως έχουμε ξεπεράσει τις 45 μέρες εμβολιασμών και πλησιάζουμε σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 5%.

«Από Δευτέρα εντάσσονται οι δύο μεγάλοι σταθμοί, ο ένας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος στην Αθήνα» σημείωσε και πρόσθεσε πως εντός του Μαρτίου υπάρχει πλήρης ανάπτυξή του. «Η δυναμικότητα του κέντρου αυτού θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα» τόνισε.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης είπε πως «συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας. Εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα και θα τα καταφέρουμε».
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ