Με τα τρακτέρ τους εισέβαλαν στη Θεσσαλονίκη εκατοντάδες αγρότες απ΄ όλη την Κεντρική Μακεδονία για να διαμαρτυρηθούν τόσο για τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα αγροτικά προϊόντα, την ακρίβεια στις προμήθειες, την εκτίναξη του κόστους παραγωγής όσο και την ευρωπαική Κοινή Αγροτική Πολιτική. Οι αγρότες, ανάμεσά και εκατοντάδες μελισσοκόμοι παρέταξαν τα τρακτέρ στη νότια πύλη της ΔΕΘ απέναντι απ΄οτη ΧΑΝΘ και θα μείνουν εκεί μέχρι και την Κυριακή οπότε ολοκληρώνεται η Agrotica.

Την αρχή έκαναν αγρότες από την επαρχία Λαγκαδά και τις Σέρρες οι οποίοι συναντήθηκαν αρχικά στο Δερβένι και από εκεί με περισσότερα από 200 τρακτέρ και οχήματα, το ένα πίσω από το άλλο κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη νότια πύλη της ΔΕΘ.
Ακολούθησαν εκατοντάδες συνάδερφοί τους με αγροτικά μηχανήματα από τη Χαλκηδόνα, τα Κουφάλια, Λουδία, Μεσημβρία, Ευρωπό και Γιαννιτσά που έφτασαν με πομπή στη Θεσσαλονίκη.Όλοι μαζί μπήκαν στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης, με παρατεταμένα κορναρίσματα και αναρτημένα στα τρακτέρ τους πανό και ελληνικές σημαίες, ενώ κάποιοι είχαν στις καρότσες τους μέχρι και τα… φέρετρα της αγροτιάς.

Λίγη ώρα αργότερα έφτασαν και ενσωματώθηκαν μαζί τους και αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών μαζί με συναδέρφους τους από την Επανομή.
Τα τρακτέρ το ένα πίσω από το άλλο κατευθύνθηκαν μπροστά στο χώρο όπου θα εγκαινιαστεί σήμερα η έκθεση Agrotica και για αρκετά λεπτά προχώρησαν σε παρατεταμένα κορναρίσματα. Αναμένεται να ξεκινήσουν ομιλίες σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα που έχεις στηθεί στο χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ