Το δρόμο για τη βουλή θα πάρει τις επόμενες μέρες η σύμβαση για το εμβληματικό έργο του FlyOver στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή.
Το επόμενο βήμα είναι να παρουσιαστεί η σύμβαση στη Βουλή γίνεται για όλα τα μεγάλα έργα. Η διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου. Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της σύμβασης. Το έργο έχει αναλάβει το σχήμα ΑΒΑΞ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ μέσω του διαγωνισμού που ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και περίπου 2 χρόνια μετά ολοκληρώνεται.Τα έργα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν έπειτα από 2-3 μήνες καθώς θα χρειαστεί να γίνει αρχικά η κατάληψη του χώρου, να δημιουργηθούν τα εργοτάξια και να ξεκινήσει η πρόσληψη προσωπικού που θα χρειαστεί για την κατασκευή του έργου.

Το FlyOver θα είναι το πρώτο οδικό έργο-ΣΔΙΤ που θα υπογραφεί στη χώρα, πρώτο από μια σειρά έργων που ξεκίνησαν να δημοπρατούνται από το 2018 από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με αρχή το μεσαίο τμήμα του ΒΟΑΚ (Χερσόνησος-Νεάπολη). Για την ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, όπως αναφέρει το ypodomes.com, είναι επίσης το πρώτο μεγάλο έργο για αστικό αυτοκινητόδρομο και το δεύτερο μετά το μεγάλο έργο που κατασκευάζει για την ολοκλήρωση της Αμβρακίας Οδού. Για την ΑΒΑΞ είναι ακόμα ένα μεγάλο οδικό έργο καθώς η κορυφαία τεχνική εταιρεία έχει να επιδείξει συμμετοχή στην Αττική Οδό και σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους για δεκαετίες, όντας ένα από τα ισχυρότερα brand στο χώρο των κατασκευών.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 478 εκατ. ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια. Το πρώτο πολύ μεγάλο έργο μετά την κατασκευή της Εγνατίας Οδού. Μαζί με το Μετρό θεωρούνται τα έργα-ναυαρχίδες για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού κορεσμού που παρατηρείται Θεσσαλονίκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ