Πρόκειται για το νομοσχέδιου του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει άμεσα τις νομοθετικές εργασίες πριν προκηρυχθούν οι εκλογές και κλείσει η Βουλή.

Με το εν λόγω νομοσχέδιο συστήνεται το Ογκολογικό Κέντρο Παίδων ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των υγειονομικών.Με μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», υποστηρίζουν πως τις ίδιες ημέρες κατά τις οποίες οι νοσοκομειακοί γιατροί μάχονταν για να εμποδίσουν τη μετατροπή του Παιδοογκολογικού Νοσοκομείου του Παίδων «Αγία Σοφία» σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) με πρόσφατο Νομοσχέδιο, την ίδια στιγμή, συνέβη το δυσάρεστο γεγονός του δυστυχήματος στα Τέμπη.γιατροί της 5 μελούς επιτροπής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι γιατροί καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την, Τρίτη, στη 1.00 το μεσημέρι στο κεντρικό αμφιθέατρο και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Το δυστύχημα στα Τέμπη, δεν αποτελεί άλλη μια κακή στιγμή. Ούτε μονάχα ένα ανθρώπινο λάθος. Αποτελεί ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Είναι αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών και της αντιμετώπισης των μέτρων και μέσων ασφαλείας σε αυτές ως κόστος. Κανείς από τους αρμόδιους δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι δεν γνώριζε…», τονίζουν εργαζόμενοι γιατροί του Παίδων.

Και οι γιατροί συνεχίζουν λέγοντας ότι «για όσους αναρωτιούνται πως σήμερα, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της τεράστιας ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας γίνονται τέτοια λάθη… Να το σκεφτούν, γιατί αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι ο γιατρός που δούλευε 40 ώρες άυπνος και έκανε ένα λάθος. Να είναι ο νοσηλευτής που δούλευε σερί βάρδιες με 60 ασθενείς υπό την ευθύνη του και έκανε ένα λάθος στη νοσηλεία. Να είναι ο τραυματιοφορέας που επειδή χάλασε το ασανσέρ δεν μπόρεσε να μεταφέρει γρήγορα τον ασθενή. Και πάει λέγοντας. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε, κι εμείς δουλεύουμε σε άκρως επισφαλείς συνθήκες, τόσο για εμάς όσο και για τους ασθενείς μας. Κι ας έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές για τους κινδύνους που υπάρχουν…».

Αντιδράσεις και από τον σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο
Από την πλευρά του ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Η Φλόγα», αναφέρει ότι «δεν θα πρέπει να αποσχιστούν τα ογκολογικά τμήματα από τα παιδιατρικά νοσοκομεία. O καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν είναι παιχνίδι. Δεν ρωτηθήκαμε, ούτε καν ενημερωθήκαμε. Ούτε οι γιατροί μας ούτε και εμείς οι γονείς. Όλοι, το πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο».

Οι γονείς διαμαρτύρονται λέγοντας ότι «τώρα, εν μέσω εθνικού πένθους, συνεχίζουν να μας πουλάνε το παραμύθι ότι το ξεπούλημα του Παιδοογκολογικού θα γίνει για το καλό όλων μας, των παιδιών, των εργαζομένων, για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες του. Όπως έτσι ξεπουλήθηκαν οι μεταφορές, ο σιδηρόδρομος, τα λιμάνια, η ενέργεια κ.λπ. Πάντα στο όνομα της εξυγίανσης και της βελτίωσης. Επειδή λοιπόν ξέρουμε και εμείς στο νοσοκομείο τι εστί συνειδητή υποβάθμιση ώστε να μας φανούν οι ιδιώτες-σωτήρες, πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημα μας».

Στο ίδιο σχέδιο νόμου προβλέπονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τις μεταμοσχεύσεις, ενώ ρυθμίζονται και θέματα όπως για τα φάρμακα, το clawback, τις διοικήσεις των νοσοκομείων, τους φαρμακευτικούς συλλόγους κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ