Ξανά στην επικαιρότητα έρχονται ο Μπιλ Γκέιτς και Τζεφ Μπέζος, για λάθος λόγους αυτήν την φορά, αφού δέχονται σφοδρή κριτική από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τις ενεργοβόρες επιλογές μετακίνησης με γιωτ και ελικόπτερα, την ώρα μάλιστα που δραστηριοποιούνται έντονα για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα.ς πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, για διαφορετικούς λόγους, οι οποίοι τελικώς συνέπεσαν, οι δύο πρωτοπόροι της τεχνολογίας, βρέθηκαν στην Τουρκία προκειμένου να περάσουν στιγμές χαλάρωσης.

Ο μεν ιδρυτής της Microsoft για τα 66α γενέθλιά του ενώ ο CEO της Amazon για διακοπές. Ωστόσο ο Μπιλ Γκέιτς αποφάσισε για πρώτη φορά μετά το διαζύγιό του από την Μελίντα Γκέιτς αποφάσισε να κάνει πάρτι για την περίσταση στο οποίο καλεσμένος ήταν και ο Τζεφ Μπέζος.Το πάρτι έγινε στο Φετχιγιέ (ή Μάκρη στα ελληνικά), μία παραθαλάσσια πόλη στην νοτιοδυτική Μικρά Ασία, ένα μέρος το οποίο αποτελεί τη λεγόμενη «τουρκική ριβιέρα».

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε καλέσει περίπου 50 άτομα σε μία άκρως ιδιωτική παραλία, μακριά από τον φωτογραφικό φακό, ενώ για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας όσοι εργάστηκαν για την εξυπηρέτηση των υψηλών προσκεκλημένων απαγορευόταν να φέρουν τα κινητά τους.

Η κριτική που ασκήθηκε στους δισεκατομμυριούχους ωστόσο δεν ήταν για το πάρτι στο οποίο βρέθηκαν αλλά για τον τρόπο μετακίνησής τους.Ο Μπιλ Γκέιτς για τις ανάγκες των διακοπών του ενοικίασε το θηριώδες γιωτ «Lana» που κοστίζει 2,3 εκατ. ευρώ την εβδομάδα και μετέφερε τους προσκεκλημένους του στο παραθεριστικό θέρετρο Sea Me Beach club στο Φετιγιέ με ελικόπτερο.Όπως μεταδίδει η DailyMail τα ελικόπτερα εκπέμπουν 9,5 κιλά διοξειδίου του άνθρακα ανά γαλόνι καυσίμου που καίνε. Έτσι, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ανάλογα και με τα χιλιόμετρα που ταξίδεψε, το ελικόπτερο του Τζεφ Μπέζος εξέπεμψε περίπου 100 κιλά διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μόνο για να μεταβεί και να επιστρέψει από το πάρτι του Μπιλ Γκέιτς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ