Η πρώτη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Καλαμαριά ολοκληρώθηκε με τη μουσική εκδήλωση «Στου Γένους τον Πατριάρχη Καλωσόρισμα», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού.

Το σημερινό πρόγραμμα τού Οικουμενικού Πατριάρχη

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου λίγο μετά τις 11 θα επισκεφθεί το 23ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς όπου θα ξεναγηθεί και σε μία έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Καλαμαριά – 100 χρόνια προσφυγούπολη». Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και παρουσίαση των δομών του δήμου «Ιστορικό Αρχείο Καλαμαριάς Προσφυγικού Ελληνισμού» και «Μουσείο Φωτογραφίας Χρήστου Καλεμκερή».

Μετά τις 12:30 ο Πατριάρχης θα παρευρεθεί στη θεμελίωση του «Πάρκου των αισθήσεων» (sensory park) στην Καλαμαριά, ένα σημαντικό έργο που προωθεί ο δήμος για άτομα με αναπηρία.

Στη συνέχεια στις 19:00 θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης ζωγραφικής Ελλήνων ζωγράφων στον πολυχώρο τέχνης του δήμου Καλαμαριάς «Remezzo».

Το απόγευμα της ίδια μέρας ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί τα Απολυμαντήρια της Καλαμαριάς, τόπο με μεγάλο συμβολισμό, καθώς εκεί έφτασαν οι πρώτοι πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία, ξεριζωμένοι από την πατρίδα τους, όπου θα ρίξει στεφάνι στη θάλασσα, αποτίοντας φόρο τιμής. Έπειτα στις 21:00 θα συναντηθεί με εκπροσώπους των Προσφυγικών Συλλόγων των δήμων Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ