Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αλλά μόνο για την ακρόαση του νεου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Στη συνεδρίαση θα παρίσταται ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης. Η συζήτηση, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του Κανονισμού της Βουλής, είναι απόρρητη.Να σημειωθεί ότι ο κ. Δεμίρης ήταν μέχρι την παραίτηση του κ. Κοντολεόντος από τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, για το γνωστό ζήτημα της παραίτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 26 Αυγούστου αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής αποφάσισε επίσης την προσεχή Δευτέρα να γίνει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με θέμα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, καθώς ήδη σήμερα κατέθεσε σχετική πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στον πρόεδρο της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Για την ερχόμενη εβδομάδα φαίνεται να πηγαίνει και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση των υποκλοπών, αν και η αντιπολίτευση ζητούσε άμεση σύγκληση της Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ