Το «πράσινο φως» έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ανάπλαση της ΔΕΘ, με θετική γνωμοδότηση στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που είχε αποστείλει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας δήλωσε σχετικά με την απόφση πως, «με σχέδιο και μεθοδικότητα, η κυβέρνηση δρομολογεί ένα ακόμα οραματικό έργο αστικής ανάπλασης που θα μεταμορφώσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με την υλοποίηση της δέσμευσης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, η παρέμβαση για την ανάπλαση της ΔΕΘ θα αναμορφώσει ριζικά την εικόνα της πόλης, που θα αποκτήσει ένα φιλικό προς το περιβάλλον και υπερσύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο, αλλά και έναν πνεύμονα πρασίνου για τους πολίτες και τους επισκέπτες».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, «το έργο θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για τη Θεσσαλονίκη τα επόμενα έτη, με τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας και με οικονομικά οφέλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για την τοπική οικονομία».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων, Νίκος Ταγαράς, ανέφερε: «Το εμβληματικό έργο ανάπλασης της ΔΕΘ αποτελεί κορυφαία αστική παρέμβαση ανάδειξης της Θεσσαλονίκης. Με τη θετική γνωμοδότηση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η συμπρωτεύουσα -και συνολικά η Βόρεια Ελλάδα- αποκτούν έναν ισχυρό αναπτυξιακό πόλο. Οι δε κάτοικοι και επισκέπτες της συμπρωτεύουσας, έναν χώρο σύγχρονης αστικής ανάπλασης που θα σέβεται το περιβάλλον και θα αναδεικνύει την ιστορία της πόλης».

Όπως τόνισε ο κ. Ταγαράς, «το πλήρως ανανεωμένο εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, σύμβολο χώρου οικονομικής αναφοράς στην παγκόσμια αγορά, σε συνδυασμό με τις πολιτιστικές, αθλητικές, εμπορικές, ψυχαγωγικές χρήσεις και χώρους πρασίνου και αναψυχής, θα αναδεικνύει τη στρατηγική θέση της Θεσσαλονίκης του 21ού αιώνα».

Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ