Ισχυρή γραμμή άμυνας ενάντια στη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, που μέσω της Οικονομικής Επιτροπής αποδέχθηκε τους όρους παραχώρησης της πλαζ Αρετσούς από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), έστησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, υπερψηφίζοντας στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την πρόταση για ανάκληση της απόφασης που ελήφθη το καλοκαίρι.Οι πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στήριξαν την πρόταση – εισήγηση που κατέθεσε με πρωτοβουλία της η «Λαϊκή Συσπείρωση», δηλώνοντας την πλήρη αντίθεση τους στην παραχώρηση του ακινήτου στο δήμο από την ΕΤΑΔ, έναντι αντιτίμου και ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Άλλωστε τη θέση αυτή κράτησαν εξαρχής οι πέντε επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ.κ Θ. Μπακογλίδης, Α. Τεμεκενίδης, Ν. Γαβριήλ, Α. Περσίδης και Β. Αντωνάκης, υποστηρίζοντας σε παλιότερη συνεδρίαση του Δ.Σ, ότι η πρόταση είναι ασύμφορη για το δήμο και ότι θα πρέπει το ακίνητο της πλαζ να παραχωρηθεί χωρίς ενοίκιο, αφού αποτελεί δημόσια περιουσία.

Δαρδαμανέλης: «Έγιναν όλα νόμιμα, δεν τίθεται θέμα επ΄ αυτού»Στην αντεπίθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, πέρασε η διοίκηση του δήμου, με το δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη να απαντά στην αντιπολίτευση πως «η απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή ελήφθη νομίμως και δεν τίθεται θέμα ότι πέρασε ορθώς». Μάλιστα δήλωσε πως αυτή καθ΄ αυτή η εισήγηση της αντιπολίτευσης είναι παράνομη, γιατί, όπως επανέλαβε, η απόφαση έχει ληφθεί νομίμως.

Ο δήμαρχος επιχειρηματολόγησε για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να δεχθεί τους όρους της σύμβασης της ΕΤΑΔ, λέγοντας «υπάρχει κανείς εδώ μέσα να πιστεύει ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε την πλαζ τζάμπα και αντ΄ αυτού θέλουμε να πληρώνουμε την ΕΤΑΔ; Και τι περιμένατε δηλαδή; Επειδή υπάρχει αστερίσκος από το ΣτΕ (σ.σ για τη συγκρότηση των επιτροπών) ότι δεν θα συνεδριάζει η επιτροπή και δεν θα παίρνει αποφάσεις;»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ