Με την ευρύτερη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία που ενισχύει το θεσμικό ανάχωμα απέναντι σε κάθε εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί να μπει στην Βουλή φορώντας τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αρχικά στρατευμένος υπέρ της προστασίας του κοινοβουλίου από νεοφασιστικά μορφώματα εξέφρασε στην συνέχεια την κάθετη αντίρρηση του με την κυβερνητική ρύθμιση και τελικά αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει.Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνεται και η τελευταία εικόνα της παρούσας Βουλής καθώς έως την διάλυσή της για την επίσημη προκήρυξη των εκλογών δεν αναμένεται να υπάρξει επεξεργασία άλλου νομοσχεδίου.

Η «μπάλα» στον Άρειο Πάγο
Να σημειωθεί ότι η τροπολογία που εγκρίθηκε με ευρεία πολιτική πλειοψηφία στοχεύει το πολιτικό μόρφωμα του έγκλειστου για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η διάταξη διασφαλίζει συνθήκες θεσμικής ασφάλειας ώστε η τελική απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου εντός της πρώτης εβδομάδας του Μαΐου – όποια και αν είναι αυτή –να μην αμφισβητηθεί από κανένα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ