Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, οι οποίοι προειδοποιούν πως δημιουργείται ένα στρατόπεδο 10 μόλις χιλιόμετρα από τις Καστανιές, το σημείο που έγιναν τα γεγονότα τον περασμένο Μάρτιου.

Oι κάτοικοι θέτουν ξεκάθαρα θέμα εθνικής ασφαλείας στην περιοχή, τονίζοντας πως αν η κυβέρνηση προχωρήσει τα σχέδια της για τη δημιουργία νέας δομής στον Έβρο, τότε διατρέχουν πολλοί κίνδυνοι από κάποια πιθανή εξέγερση.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Φυλακίου Έβρου, Χρήστος Τυρμπάκης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην τοπική κοινότητα λόγω της δομής φιλοξενίας που δημιουργείται μία μόλις ανάσα από την Τουρκία.

Ο κ. Τυρμπάκης τονίζει χαρακτηριστικά πως «εκπέμπουμε SOS από τον Έβρο», ενώ πρόσθεσε πως «δημιουργείται μία μικρή πόλη» η οποία θα έχει χωρητικότητα 3.000 και πλέον ατόμων. Πρόσθεσε δε πως αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο χωριό στην περιοχή έχει 300 κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα είναι μεγάλης ηλικίας.

Υπό αυτό το πλαίσιο ο κ. Τυρμπάκης τόνισε πως τίθεται θέμα εθνικής ασφαλείας στην περιοχή, καθώς είναι άγνωστο το τι θα γίνει εάν υπάρξει μία εξέγερση.
Άλλωστε και στη Μόρια υπήρχαν αρκετά συχνά εξεγέρσεις από παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τον κ. Τυρμπάκη, υπάρχουν ήδη δυο κιτ στην περιοχή, των οποίων η χωρητικότητα είναι 600-700 άτομα. Ενίοτε ο πληθυσμός έχει φτάσει μέχρι και 1000 άτομα.Ο πρόεδρος Κοινότητας Φυλακίου Έβρου τονίζει πως ο κόσμος είναι οργισμένος με τη δημιουργία νέων δομών.

Τίθεται θέμα ασφάλειας, υποστήριξε ο κ. Τυρμπάκης και εξέφρασε τους προβληματισμούς για την ομαλή συμβίωση κατοίκων και μουσουλμάνων.

Όπως καταγγέλλουν πολίτες που έχουν γη στην επίμαχη περιοχή, στην οποία θα επεκταθεί η δομή, υπάλληλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν διστάζουν να τους καλούν στο τηλέφωνο και να τους απειλούν ότι θα προχωρήσουν σε επίταξη, αν δεν συμφωνήσουν να νοικιάσουν τα χωράφια τους στο κράτος για να εγκατασταθούν οι αλλοδαποί που θα κατακλύσουν την περιοχή μετά την εξαγγελθείσα επέκταση του ήδη υπάρχοντος καταυλισμού!

Να σημειώσουμε πως και για το θέμα είχε αναφερθεί και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, του τόνισε πως τα σχέδια της κυβέρνησης για τον τεράστιο καταυλισμό αλλοδαπών που θέλει να δημιουργήσει στο ΚΥΤ Φυλακίου συνιστούν εθνικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσει στο σημείο κλιμάκιο του υπουργείου συνοδεία εκτιμητή περιουσίας, ο οποίος ήδη έχει προσληφθεί από τις 30 Δεκεμβρίου για τον σκοπό αυτό! Οι τοπικοί φορείς διαφωνούν με το υπουργείο Μετανάστευσης για την δυναμικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου!

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη!

Οι κάτοικοι, πάντως, είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω καθώς, όπως έχουν επανειλημμένως δηλώσει, το εγχείρημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν στην δομή του Εβρου αλλοδαποί και από άλλα σημεία της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, γεγονός που δεν αποκλείεται να παράξει μια «νέα Μόρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ