Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠE ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας: «η Κυβέρνηση, κάθε φορά που δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, τον αξιοποιεί πλήρως, προς όφελος της κοινωνίας – και ιδίως της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων».Αναφέρει επίσης ότι «τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σε θέση να έχουμε καλύτερη εικόνα του νέου δημοσιονομικού χώρου – μετά από αυτόν που διαμορφώθηκε τον Μάρτιο και τον Ιούνιο – ο οποίος δημιουργείται από την καλή πορεία της οικονομίας και την καλύτερη, έναντι των προβλέψεων, πορεία του τουρισμού».

Και στην δήλωσή του ο υπουργός καταλήγει: «στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πώς θα διατεθεί ο χώρος αυτός για την περαιτέρω στήριξη των πολιτών, με όρους οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Στο οικονομικό επιτελείο εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς προκειμένου να διαμορφώσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα δίνει απαντήσεις στις ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας και παράλληλα θα διατηρεί την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, αναφέρουν ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται την κατάλληλη στιγμή και αφού πρώτα σταθμίζονται τα δεδομένα και οι ανάγκες τόσο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας.

Οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγο πριν την ΔΕΘ και αφού σταθμιστούν τα δεδομένα που θα υπάρχουν εκείνη την στιγμή, τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ