«Πολεμικό κλίμα» μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καθώς και γενικότερες αντιδράσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό συνεχίζει να προκαλεί η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του Κώστα Σημίτη, με αφορμή την εκδήλωση που οργάνωσε το Δίκτυο της Άννας Διαμαντοπούλου για να τιμήσει τον πρώην πρωθυπουργό.Η πρόσκληση που έλαβε και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ για να παραστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας (είχε κρατηθεί θέση με το όνομά του στην αίθουσα του «Ελληνικού Κόσμου»), τελικά του …έπεσε από τα χέρια και την επόμενη μέρα, όταν ο κ. Κασσελάκης πήρε το δρόμο με το μετρό προς την Κουμουνδούρου, χρησιμοποιήθηκε ως «ρουκέτα» για να χτυπήσει τον μακροβιότερο Έλληνα πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- του κόμματος, που είχε ηγεμονική θέση επί χρόνια στο χώρο της κεντροαριστεράς. Σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με το ΠΑΣΟΚ για να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στα γκάλοπ, να απαντήσει στα «υπαρξιακά» του ζητήματα που τροφοδοτούν οι εσωκομματικές διενέξεις και να αποφύγει ένα νέο εκλογικό «στραπάτσο» στις προσεχείς ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης επέλεξε τη σύγκρουση με τη Χαριλάου Τρικούπη και μέσω αυτής τη …φυγή από το πλάνο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και όσων δείχνουν έτοιμοι να κουνήσουν το μαντήλι στην Κουμουνδούρου.

Μία ημέρα μετά την εθιμοτυπική συνάντηση που ζήτησε ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Ανδρουλάκη, κατά την οποία διαπιστώθηκε κλίμα συνεννόησης για δράσεις σχετικά με τα Τέμπη και τις υποκλοπές (υπήρξε κοινή ενημέρωση από τα δύο κόμματα), πάγωσαν τα χαμόγελα και τα όποια σημεία σύγκλισης. Τι συνέβη;Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποδοκιμάζοντας τη δήλωση Κασσελάκη, σπεύδουν να εξηγήσουν ότι το κλίμα συνεννόησης που αποτυπώθηκε στο τετ- α- τετ το απόγευμα της Δευτέρας με το Νίκο Ανδρουλάκη αφορούσε δύο πολύ συγκεκριμένα πεδία, τα Τέμπη και τις υποκλοπές. «Οι πολιτικοί αρχηγοί οφείλουν να συζητούν και να ανταλλάσσουν απόψεις. Θα διερευνηθεί αν κάθε φορά υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Τίποτα παραπάνω. Δεν ετεροκαθοριζόμαστε. Ούτε υπάρχει σύμπλευση», υπογραμμίζει στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει, αναφερόμενο στην επίμονη προσπάθεια της ΝΔ να διευρύνει την απήχησή της στο Κέντρο ότι «ως πολιτικοί του αντίπαλοι πολέμησαν σφοδρά τον Κώστα Σημίτη αλλά βρίσκουν καταφύγιο στις δικές του ιδέες».

Αιχμηρό σχόλιο για την «προοπτική» συνεννόησης μεταξύ του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ για πρωτοβουλίες σχετικά με τα Τέμπη και τις υποκλοπές που τροφοδότησαν σενάρια περί νέας γέφυρας έκανε και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

“Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το “ειδύλλιο” ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν μόνο στη φαντασία τους υπήρχαν! Όσοι τα πίστεψαν ακόμη χειρότερα!!”, τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μετά και τις επιθετικές δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη εναντίον του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος με ανάρτησή του στο facebook αφήνει όμως και έμμεσες αιχμές κατά της Χαριλάου Τρικούπη για “τακτικισμούς με ημερομηνία λήξης και αναφέρει συγκεκριμένα: “Η πολιτική είναι μαραθώνιος, απαιτεί στρατηγική και οι τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο, την πολιτική του αυτονομία, μέσα στην κοινωνία, μακριά από γυρολόγους και γενίτσαρους”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ