Γιορτάζουμε, τιμούμε, διεκδικούμε. Για τη Θεσσαλονίκη μας. Για την Πατρίδα μας
Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, το Πάσχα του Καλοκαιριού, η Γιορτή της Παναγιάς μας βρίσκει ενωμένους για το κοινό καλό.
Με κατάνυξη και χαρά όπως αρμόζει στην Ημέρα η Θεσσαλονίκη που χαρακτηρίζεται για τη θρησκευτικότητά της αλλά και το έντονο προσφυγικό της στοιχείο στρέφει το βλέμμα στον Ελληνισμό, στον Πόντο και την Παναγία Σουμελά .
Όπως έγινε γνωστό την τελευταία στιγμή η Τουρκία έδωσε και γραπτή άδεια για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά Σουμελά Σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού. Ωστόσο μην ξεχνάμε ότι η Σχολή της Χάλκης παραμένει κλειστή κι ότι ο εμβληματικός για την Ορθοδοξία Ναός της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε σε Τζαμί και όπως προκλητικά δήλωσε πριν λίγα 24ωρα Τούρκος αξιωματούχος του Ερντογάν «οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ασχολούνται με το θέμα, αφού ανήκει σε Τουρκική Επικράτεια».
Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει όπως και όλη η Ελλάδα, όπως ολόκληρος ο Ελληνισμός σε κάθε γωνιά της γης.
Και μέσα σ αυτό το χαρμόσυνο κλίμα μας δίνεται μία ακόμη αφορμή να αναλογιστούμε ότι μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για την πατρίδα μας όσο και για την πόλη μας.
Μας αξίζει μια Θεσσαλονίκη καθαρή και ευπρεπής και μια Δημοτική Αρχή που θα σέβεται και θα τιμά τους δημότες της.
Μας αξίζει να αναδείξουμε τις αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενιές και γενιές πατριωτών Ελλήνων. Μας αξίζει να οικοδομήσουμε το μέλλον του τόπου μας πάνω σε αυτές τις αρχές και να τις υπερασπιστούμε.
Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους
Στέργιος Καλόγηρος
Υπ Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ