Στις εικόνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του ομόλογού του της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στις σεισμόπληκτες περιοχές της γείτονας χώρας αναφέρθηκε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα Ευρώπης, Κάρεν Ντόνφριντ, σε συνέντευξη τύπου για το επικείμενο ταξίδι του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, σε Γερμανία, Τουρκία και Ελλάδα.

Μετέφερα στον @MevlutCavusoglu τα ειλικρινή συλλυπητήρια Κυβέρνησης & λαού της 🇬🇷 για τις χιλιάδες απώλειες συνανθρώπων μας στην 🇹🇷 & την υπερηφάνεια μου για τους διασώστες μας. Συμφώνησα ότι δε χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας.
Η κυρία Ντόνφριντ χαρακτήρισε «συγκινητική» την εικόνα των κ.κ. Δένδια και Τσαβούσογλου «να είναι μαζί μπροστά στην τρομακτική καταστροφή του σεισμού στην Τουρκία». «Και πιστεύω ειλικρινά ότι θύμισε σε όλους μας τις κοινές αξίες του ανθρωπισμού και νομίζω ότι αυτό είναι πραγματικά το ζητούμενο αυτή τη στιγμή. Για αυτό υπάρχουν οι σύμμαχοι, για αυτό υπάρχουν οι φίλοι. Όταν κάποιος από εμάς έχει πρόβλημα, οι υπόλοιποι πηγαίνουμε και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε» πρόσθεσε η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ