Το μεγαλύτερο πρόστιμο στην ιστορία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου Προστασίας του Καταναλωτή, που αντιστοιχεί σε 647.000 ευρώ, επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ διότι σε έλεγχο που έκαναν ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ διαπιστώθηκε ότι πωλούσε με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, παραβιάζοντας τα κατεπείγοντα μέτρα για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.έχει μπει ποτέ σε σούπερ μάρκετ
«Δεν μας επιτρέπει ο νόμος να λέμε το όνομα της αλυσίδας (σ.σ.: που διαπράττει κερδοσκοπία) διότι κάθε διοικητική πράξη μπορεί να προσβληθεί στο δικαστήριο. Αν εγώ πω το όνομα της αλυσίδας αλλά η δικαιοσύνη πει ότι το πρόστιμο δεν έπρεπε να μπει, για τους Χ λόγους που θα κρίνει το δικαστήριο, η εταιρία αυτή θα μπορεί να κυνηγάει και εμένα και το κράτος στα δικαστήρια. Βάζουμε πρόστιμο και αν συνεχίσει, θα ξανακάνουμε έλεγχο, το πρόστιμο διπλασιάζεται και μετά τριπλασιάζεται και μετά τετραπλασιάζεται. Μπορούμε να εξετάσουμε τη δημοσιοποίηση σε περίπτωση υποτροπής της ίδιας επιχείρησης» δήλωσε νωρίτερα ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης.Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΙΜΕΑ, από τα τέλη του 2021 έως και την 24 Μαρτίου 2022, έχουν γίνει και γίνονται εκατοντάδες έλεγχοι για αισχροκέρδεια.

Μέχρι τώρα, βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις για αισχροκέρδεια σε Πρατήρια Υγρών Καυσίμων, Υπεραγορές Τροφίμων, επιχειρήσεις χονδρεμπορίου οπωρολαχανικών και νωπών-κατεψυγμένων κρεάτων, καθώς και στις διατάξεις για υπέρβαση της ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε Διαγνωστικά κέντρα, φαρμακεία και ιατρεία.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.376.992,43 ευρώ και οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ