ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: 320 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2022
«ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
HomeBoard ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τη χρηματοδότηση του τουρισμού από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για 20.000 ανέργους που ξεκινά στο τέλος του 2022 αλλά και για το πως η Κρουαζιέρα θα ενισχύσει τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης μίλησε στη Βεργίνα Τηλεόραση και την εκπομπή «Τα Λέμε» με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.
Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε πως η χώρα μας θα λάβει περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ για τον τουρισμό. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία και τη βελτίωση υποδομών, όπως τα χιονοδρομικά κέντρα και τα ορεινά καταφύγια, αλλά και την ενίσχυση του ιαματικού και γαστρονομικού τουρισμού.
Το υπόλοιπο ποσό, περίπου 47 εκατ. ευρώ,θα διατεθεί για την τουριστική εκπαίδευση με ένα πρόγραμμα σπουδών επιμόρφωσης-μετεκπαίδευσης για 20.000 ανέργους και εποχικά εργαζομένους στον τουρισμό, το οποίο θα δημιουργηθεί σε συνεννόηση με όλους τους σχετικούς φορείς, προκειμένου να το προτιμάει η αγορά. Οι σπουδές θα γίνονται εξ αποστάσεως, θα διαρκούν τρεις μήνες και ο εκπαιδευόμενος θα επιδοτείται με 600 ευρώ.
Παράλληλα, η υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι 120 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης θα δοθούν στους τουριστικούς λιμένες με ιδιαίτερη έμφαση στην κρουαζιέρα. Η ίδια τόνισε ότι το 2022 θα είναι πολύ περισσότερα τα κρουαζιερόπλοια που θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς καθίσταται από αυτή τη χρονιά HomeBoard, δηλαδή θα αποτελεί τον τόπο της αρχής και του τέλους της κρουαζιέρας.
Σχετικά με το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» η κ. Ζαχαράκη σημείωσε ότι «το παλεύουμε» επισημαίνοντας τη δύσκολη δημοσιονομική περίοδο που διανύουμε.
https://www.youtube.com/watch?v=CPP9lx1IdFs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ